Решение № 262 от 2002 г. за установяване на безвизов режим на реципрочна основа за гражданите на Япония, притежатели на дипломатически паспорти

МС

Държавен вестник брой: 73

Година: 2002

Орган на издаване: МС

Дата на обнародване: 20.12.2003

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ РЕШИ:

1. Гражданите на Япония, притежатели на валидни дипломатически паспорти, издадени от Министерството на външните работи на Япония, искащи влизане в Република България с цел изпълнение на дипломатически или консулски функции, могат да влизат на територията на Република България без виза за целия срок на своето официално пребиваване.
2. Гражданите на Япония, притежатели на валидни дипломатически паспорти, издадени от Министерството на външните работи на Япония, искащи влизане в Република България с друга цел извън посочената в т.1, могат да пребивават на територията на Република България без виза за период до 90 последователни дни.
3. Освобождаването от изискването за виза по т.2 няма да се прилага по отношение на гражданите на Япония, искащи да влязат на територията на Република България с цел търсене или упражняване на работа или друго занимание (включително случаите на публично-развлекателни и спортни прояви) с доходоносна цел.
4. Освобождаването от изискването за виза по т.1 и 2 не освобождава гражданите на Япония, влизащи в Република България, от задължението да съблюдават законите и правилата на Република България, отнасящи се до влизането, пребиваването, напускането на страната, както и други правила, свързани с контрола върху чужденците.
5. Правителството на Република България си запазва правото временно да преустанови изцяло или частично приложението на посочените мерки по причини от обществен характер, включително такива, отнасящи се до обществената безопасност, обществения ред и здраве. За всяко преустановяване или за неговото отменяне правителството на Япония ще бъде незабавно информирано по дипломатически път.
6. Правителството на Република България си запазва правото да откаже влизането или пребиваването в Република България на граждани на Япония, които счита за нежелани, без да мотивира решението си за това.
7. Правителството на Република България може да прекрати действието на предложените мерки, като отправи 30-дневно писмено уведомление до правителството на Япония.
8. Това решение влиза в сила от датата, вписана в нотите, с които страните се уведомяват, че са изпълнили изискванията на вътрешното си законодателство.
9. Министърът на външните работи да уведоми по дипломатически път японската страна за решението.
10. Министърът на външните работи да обнародва това решение в 15-дневен срок след влизането му в сила.
11. С това решение се отменя протоколно решение No 49 от 18 октомври 2001 г. на Министерския съвет.
За министър-председател: Лидия Шулева
Главен секретар на Министерския съвет: Севдалин Мавров

Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив