Решение № 308 от 2000 г. за приемане на предложение на Държавната комисия по далекосъобщения за издаване на индивидуални лицензии за...

МС

Държавен вестник брой: 47

Година: 2000

Орган на издаване: МС

Дата на обнародване: 20.12.2003

Решение No 308 от 2000 г. за приемане на предложение на Държавната комисия по далекосъобщения за издаване на индивидуални лицензии за изграждане, поддържане и използване на далекосъобщителна мрежа за радиоразпръскване с местно покритие за регионите на градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново и Благоевград

На основание чл.44 във връзка с чл.46 от Закона за далекосъобщенията (обн., ДВ,бр.93 от 1998 г.; изм.,бр.26 от 1999 г. и бр.10 от 2000 г.)

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ РЕШИ:

1. Приема предложението на Държавната комисия по далекосъобщения за издаване на индивидуални лицензии за изграждане, поддържане и използване на далекосъобщителна мрежа за радиоразпръскване с местно покритие за регионите на градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново и Благоевград със срок 12 години.
2. Определя начина на издаване на лицензиите - чрез 8 неприсъствени конкурса, съответно по един конкурс за всеки град по т. 1, в резултат на които да бъдат издадени индивидуални лицензии, както следва:
а) София - 10;
б) Пловдив - 10;
в) Варна - 10;
г) Бургас - 8;
д) Русе - 7;
е) Стара Загора - 8;
ж) Велико Търново - 8;
з) Благоевград - 11.
3. Определя конкурсните книжа, които да се предоставят от Държавната комисия по далекосъобщения на кандидатите за участие в конкурса, с цена 80 лв. съгласно Тарифата за таксите, които се събират от Държавната комисия по далекосъобщения (ДВ,бр.16 от 1999 г.).
4. Определя размерите на лицензионните такси съгласно Тарифата за таксите, които се събират от Държавната комисия по далекосъобщения (ДВ,бр.16 от 1999 г.), както следва:
а) първоначална лицензионна такса за издаване на лицензията - 480 лв.;
б) годишна такса за контрол по изпълнението на лицензията - 0,3 на сто от годишните брутни приходи от лицензираната дейност, без данък върху добавената стойност.
5. Държавната комисия по далекосъобщения да изготви и публикува съобщение за конкурсите и да организира приемането на конкурсните документи до 31 юли 2000 г.
6. Решението да се обнародва в "Държавен вестник" и в един централен всекидневник.
Министър-председател: Иван Костов
Главен секретар на Министерския съвет: Елиана Масева

Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив