Решение № 661 от 16.10.2007 г. за приемане на Списък на защитените зони за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна

Министерски съвет

Държавен вестник брой: 14

Година: 2008

Орган на издаване: Министерски съвет

Дата на обнародване: 13.02.2008

На основание чл. 10, ал. 4 от Закона за биологичното разнообразие и чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
РЕШИ:

1. Приема Списък на защитените зони за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна съгласно приложението.
2. Списъкът по т. 1 е допълнение към приложение № 2 от Решение № 122 на Министерския съвет от 2007 г. за приемане на Списък на защитените зони за опазване на дивите птици и на Списък на защитените зони за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна (ДВ, бр. 21 от 2007 г.).
3. (отм., ДВ, бр. 14 2008 г.)
4. (изм., ДВ, бр. 14 2008 г.) Окончателните площи на защитените зони се определят в заповедите им за обявяване след предоставяне от Министерството на земеделието и продоволствието и от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (Агенцията по геодезия, картография и кадастър) на опис на имотите с техните площи и координатен регистър на границите на защитените зони, като в границите на защитените зони се включват цели имоти с изключение на водни обекти, пътища и имоти от държавния горски фонд и държавния поземлен фонд.
5. (изм., ДВ, бр. 14 2008 г.) Като взе предвид съображенията за осъществяването на защита на особено важни държавни интереси - изпълнение на задълженията на Република България като член на Европейския съюз да представи в Европейската комисия към 1 януари 2007 г. Национален списък със защитени зони, своевременно изпълнение на разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, за превенция и защита от увреждане или унищожаване на потенциално защитени зони от Европейската екологична мрежа до окончателното им обявяване за такива съгласно вътрешното законодателство, както и избягване на значителни и труднопоправими щети - налагане на санкции от Европейския съд за неизпълнение на задълженията по Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз, ратифициран със закон (ДВ, бр. 40 от 2005 г.), и блокиране на средствата по европейските фондове, както и необратима загуба на биологично разнообразие, допуска предварително изпълнение на решението.


Приложение към т. 1
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив