Решение № 908 от 2000 г. за приемане на предложение на Държавната комисия по далекосъобщения за издаване на индивидуална лицензия за...

МС

Държавен вестник брой: 4

Година: 2001

Орган на издаване: МС

Дата на обнародване: 20.12.2003

Решение No 908 от 2000 г. за приемане на предложение на Държавната комисия по далекосъобщения за издаване на индивидуална лицензия за изграждане, поддържане и използване на обществена далекосъобщителна мрежа от наземна фиксирана спътникова станция за пренос и разпространение на телевизионни сигнали

На основание чл.8, 44 и 48 от Закона за далекосъобщенията

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ РЕШИ:

1. Приема предложението на Държавната комисия по далекосъобщения за издаване на индивидуални лицензии за изграждане, поддържане и използване на обществена далекосъобщителна мрежа от наземна фиксирана спътникова станция за пренос и разпространение на телевизионни сигнали със срок 15 години на следните лица:
1.1. "Теленор България" - ЕООД.
1.2. "Спектър Линк" - ООД.
2. Определя начина на издаване на лицензията - без конкурс или търг, на основание чл.53, т.1.
3. Определя размерите на лицензионните такси съгласно Тарифата за таксите, които се събират от Държавната комисия по далекосъобщения (ДВ,бр.16 от 1999 г.), както следва:
а) първоначална лицензионна такса за издаване на лицензиите - по 1200 лв.;
б) годишна такса за контрол по изпълнението на лицензията - 0,3 на сто от годишните брутни приходи от лицензираната дейност без данък върху добавената стойност.
4. Одобрява лицензия-образец за изграждане, поддържане и използване на обществена далекосъобщителна мрежа от наземна фиксирана спътникова станция за пренос и разпространение на телевизионни сигнали.
5. Одобрява издаването на лицензиите по т.1 и възлага на Държавната комисия по далекосъобщения да издаде тези лицензии на лицата по т.1.1 и 1.2 съгласно одобрения образец и с параметри на станциите от мрежите.
6. Решението да се обнародва и в един централен ежедневник.
Министър-председател: Иван Костов
Главен секретар на Министерския съвет: Елиана Масева

Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив