Решение във връзка с разискванията по питането на народните представители Емилия Масларова, Димитър Димитров и Йордан Димов към министъра на околната среда и водите Долорес Арсенова

НС

Държавен вестник брой: 87

Година: 2004

Орган на издаване: НС

Дата на обнародване: 18.12.2004

Народното събрание на основание чл.90, ал. 2 от Конституцията на Република България и чл.87, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание

РЕШИ:

1. Одобрява и приема мерките, предприети досега от държавните институции, във връзка с двукратно констатираните превишения на средночасовите норми за съдържание на серен диоксид в атмосферния въздух в област Стара Загора през последните четири месеца.
2. Областният управител на област Стара Загора, съгласувано с министъра на околната среда и водите, министъра на енергетиката и енергийните ресурси, общинските органи, Научния институт по метеорология и хидрология към БАН и операторите на ТЕЦ в Маришкия басейн, да продължи да реализира и контролира прилагането на всички мерки, необходими за предотвратяване на замърсяването на атмосферния въздух в областта със серен диоксид и за своевременното предизвестяване при евентуални превишения на допустимите норми за съдържание на този замърсител във въздуха.
3. Министерството на околната среда и водите да осигури допълнителен мониторинг в близост до площадката на Централния армейски технически полигон в с. Змеево. При превишаване на нормите за съдържание на вредни вещества в компонентите на околната среда като следствие от дейността му съвместно с Министерството на отбраната да предприеме необходимите законови мерки за недопускането на неблагоприятни последствия за околната среда и здравето на хората.

Решението е прието от XXXIХ Народно събрание на 24 септември 2004 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.

Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив