Решение във връзка с разискванията по питането на народния представител Иван Костов към министър-председателя на Република България Сергей Станишев относно общата политика за противодействие на скока на цените, за компенсиране..

Народно събрание

Държавен вестник брой: 69

Година: 2008

Орган на издаване: Народно събрание

Дата на обнародване: 06.08.2008

Решение във връзка с разискванията по питането на народния представител Иван Костов към министър-председателя на Република България Сергей Станишев относно общата политика за противодействие на скока на цените, за компенсиране обезценяването на доходите, за косвено регулиране на ценовите равнища

Народното събрание на основание чл. 90, ал. 2 от Конституцията на Република България и чл. 87, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание

РЕШИ:

1. Одобрява политиката на правителството за поддържане на фискална стабилност.
2. Подкрепя намеренията на правителството за изпреварване на ръста на доходите в сравнение с нарастването на цените и готовността за действия за подпомагане на хората с най-ниски доходи. Очаква правителството да продължи действията за борба със сивия сектор.
3. Министерският съвет да внесе до 1 октомври 2008 г. в Народното събрание информация за причините, предизвикващи нарастване на ценовите равнища, и информация за предприетите мерки за противодействие на инфлацията и компенсиране на социално слабите граждани.
Решението е прието от 40-то Народно събрание на 25 юли 2008 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив