Решение във връзка с разискванията по питането на народния представител Иван Костов към министър-председателя на Република България Сергей Станишев относно правителствената политика в условията на световна финансова криза

Народно събрание

Държавен вестник брой: 96

Година: 2008

Орган на издаване: Народно събрание

Дата на обнародване: 07.11.2008

Народното събрание на основание чл. 90, ал. 2 от Конституцията на Република България и чл. 87, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание

РЕШИ:

1. Оценява положително доброто взаимодействие между Министерския съвет и Българската народна банка в осъществяването на необходимите мерки за предотвратяване и намаляване на въздействията на световната финансова криза върху банковата система и икономиката на Република България.
2. Предлага на Министерския съвет да предвиди в Проекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2009 г. мерки за съхраняване на макроикономическата и финансова стабилност и за запазване на условията за икономически растеж на страната.
3. На всеки три месеца или при възникнала необходимост министър-председателят на Република България и управителят на Българската народна банка да представят на Народното събрание информация за икономическото развитие на страната и за осъществяваните политики и мерки от страна на Министерския съвет и Българската народна банка.
-------------------------
Решението е прието от 40-то Народно събрание на 30 октомври 2008 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив