Решение за ново определяне числеността на съставите на постоянните комисии на Народното събрание

НС

Държавен вестник брой: 26

Година: 2005

Орган на издаване: НС

Дата на обнародване: 29.03.2005

Народното събрание на основание чл.79, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл.17, ал. 5 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание

РЕШИ:

1. Комисията по икономическата политика се състои от 26 народни представители, от които: 11 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 5 от парламентарната група на Коалиция за България, 3 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 2 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 2 от парламентарната група "Новото време" и 1 от парламентарната група на "Народен съюз".

2. Комисията по бюджет и финанси се състои от 26 народни представители, от които: 11 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 5 от парламентарната група на Коалиция за България, 3 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 2 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 2 от парламентарната група "Новото време" и 1 от парламентарната група на "Народен съюз".

3. (Изм., ДВ, бр. 64 от 2004 г.) Комисията по правни въпроси се състои от 24 народни представители, от които: 10 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 6 от парламентарната група на Коалиция за България, 3 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 1 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 1 от парламентарната група "Новото време" и 1 независим народен представител.

4. Комисията по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство се състои от 26 народни представители, от които: 11 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 5 от парламентарната група на Коалиция за България, 2 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 2 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 2 от парламентарната група "Новото време" и 2 от парламентарната група на "Народен съюз".

5. Комисията по външна политика, отбрана и сигурност се състои от 28 народни представители, от които: 12 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 6 от парламентарната група на Коалиция за България, 3 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 2 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 2 от парламентарната група "Новото време" и 1 от парламентарната група на "Народен съюз".

6. Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред се състои от 23 народни представители, от които: 10 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 5 от парламентарната група на Коалиция за България, 2 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 1 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 1 от парламентарната група "Новото време" и 2 от парламентарната група на "Народен съюз".

7. Комисията по земеделието и горите се състои от 23 народни представители, от които: 10 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 5 от парламентарната група на Коалиция за България, 2 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 1 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 1 от парламентарната група "Новото време" и 2 от парламентарната група на "Народен съюз".

8. (Изм. и доп., ДВ, бр. 26 от 2005 г.) Комисията по труда и социалната политика се състои от 23 народни представители, от които: 10 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 5 от парламентарната група на Коалиция за България, 2 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 1 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 1 от парламентарната група "Новото време" и 1 от парламентарната група на "Народен съюз" и 1 независим народен представител.

9. Комисията по образованието и науката се състои от 23 народни представители, от които: 10 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 5 от парламентарната група на Коалиция за България, 3 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 1 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 1 от парламентарната група "Новото време" и 1 от парламентарната група на "Народен съюз".

10. Комисията по здравеопазването се състои от 25 народни представители, от които: 10 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 5 от парламентарната група на Коалиция за България, 4 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 1 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 1 от парламентарната група "Новото време" и 2 от парламентарната група на "Народен съюз".

11. Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта се състои от 20 народни представители, от които: 7 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 4 от парламентарната група на Коалиция за България, 2 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 1 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 1 от парламентарната група "Новото време", 2 от парламентарната група на "Народен съюз" и 1 независим народен представител.

12. Комисията по околната среда и водите се състои от 20 народни представители, от които: 9 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 4 от парламентарната група на Коалиция за България, 2 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 1 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 1 от парламентарната група "Новото време" и 1 от парламентарната група на "Народен съюз".

13. Комисията по енергетика се състои от 19 народни представители, от които: 8 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 4 от парламентарната група на Коалиция за България, 3 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 1 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили и 1 от парламентарната група "Новото време".

14. Комисията по културата се състои от 20 народни представители, от които: 7 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 4 от парламентарната група на Коалиция за България, 3 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 1 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 1 от парламентарната група "Новото време", 1 от парламентарната група на "Народен съюз" и 1 независим народен представител.

15. Комисията по медиите се състои от 18 народни представители, от които: 7 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 4 от парламентарната група на Коалиция за България, 2 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 1 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 1 от парламентарната група "Новото време" и 1 от парламентарната група на "Народен съюз".

16. Комисията по правата на човека и вероизповеданията се състои от 20 народни представители, от които: 8 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 4 от парламентарната група на Коалиция за България, 2 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 1 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 1 от парламентарната група "Новото време", 1 от парламентарната група на "Народен съюз" и 1 независим народен представител.

17. Комисията по жалбите и петициите на гражданите се състои от 17 народни представители, от които: 7 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 3 от парламентарната група на Коалиция за България, 2 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 1 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 1 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 1 от парламентарната група "Новото време", 1 от парламентарната група на "Народен съюз" и 1 независим народен представител.

18. Комисията по европейска интеграция се състои от 26 народни представители, от които: 10 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 5 от парламентарната група на Коалиция за България, 3 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 2 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 2 от парламентарната група "Новото време", 1 от парламентарната група на "Народен съюз" и 1 независим народен представител.

19. Комисията по транспорт и телекомуникации се състои от 21 народни представители, от които: 9 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 4 от парламентарната група на Коалиция за България, 4 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 1 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили и 1 от парламентарната група "Новото време".

20. Комисията по въпросите на гражданското общество се състои от 17 народни представители, от които: 6 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 3 от парламентарната група на Коалиция за България, 2 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 1 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 1 от парламентарната група "Новото време", 1 от парламентарната група на "Народен съюз" и 1 независим народен представител.

21. Комисията за борба с корупцията се състои от 25 народни представители, от които: 10 от парламентарната група на Националното движение Симеон Втори, 5 от парламентарната група на Коалиция за България, 4 от парламентарната група на Обединените демократични сили, 2 от парламентарната група на Движение за права и свободи, 1 от парламентарната група на Съюза на демократичните сили, 1 от парламентарната група "Новото време", 1 от парламентарната група на "Народен съюз" и 1 независим народен представител.

22. Това решение отменя т. 1 от Решението за избиране на Комисия по икономическата политика (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по бюджет и финанси (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по правни въпроси (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по външна политика, отбрана и сигурност (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по земеделието и горите (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по труда и социалната политика (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по образованието и науката (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по здравеопазването (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по околната среда и водите (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по енергетика (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по културата (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по медиите (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по правата на човека и вероизповеданията (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по жалбите и петициите на гражданите (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по европейска интеграция (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по транспорт и телекомуникации (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия по въпросите на гражданското общество (ДВ, бр. 66 от 2001 г.), т. 1 от Решението за избиране на Комисия за борба с корупцията (ДВ, бр. 96 от 2002 г.) и Решение за увеличаване числеността на съставите на постоянните комисии на Народното събрание (ДВ, бр. 33 от 2003 г.).

Решението е прието от ХХХIХ Народно събрание на 25 юни 2004 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.

Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив