Решение за приемане на Доклада за резултатите от Стратегическия преглед на отбраната

НС

Държавен вестник брой: 68

Година: 2004

Орган на издаване: НС

Дата на обнародване: 28.08.2004

Народното събрание на основание чл.86, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл.26, т. 7 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България

РЕШИ:

1. Приема за сведение Доклада за резултатите от Стратегическия преглед на отбраната (за служебно ползване).
2. Приема Дългосрочната визия за развитие на войските и силите до 2015 г. - част IV от доклада по т. 1, с приетите изменения и допълнения на закрито пленарно заседание на Народното събрание.
3. До края на септември 2004 г. Министерският съвет да вземе необходимите решения за промени в Устройствения правилник на Министерството на отбраната в съответствие с резултатите от прегледа на отбраната по стратегическото ниво на управление.
4. До края на октомври 2004 г. Министерският съвет да внесе в Народното събрание План за организационно изграждане и модернизация на въоръжените сили.
5. До края на октомври 2004 г. Министерският съвет да внесе в Народното събрание Концепция за участие на Република България във военни операции зад граница.
6. Министерският съвет да внесе в Народното събрание програма за професионализация на Българската армия, както и необходимите законодателни промени за нейната реализация.

Решението е прието от XXXIX Народно събрание на 21 юли 2004 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.

Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив