Решение за приемане на Национална стратегия и План за действие за въвеждане на информационните и комуникационните технологии в българските училища

НС

Държавен вестник брой: 21

Година: 2005

Орган на издаване: НС

Дата на обнародване: 11.03.2005

Народното събрание на основание чл.86, ал. 1 от Конституцията на Република България и § 69, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2005 г.

Р Е Ш И:

Приема Националната стратегия и План за действие за въвеждане на информационните и комуникационните технологии в българските училища със следните допълнения:
1. В т. 1 "Специфични цели са": след думите "Включване на информационни и комуникационни технологии в учебните програми" се поставя точка.
2. След тези думи се създават две нови специфични цели: - "реализиране на единна програма за преквалификация на учителите, осигуряваща умения за прилагане на информационно-комуникационни методи на обучение"; - "дефиниране на процес за създаване и валидиране на електронно учебно съдържание и изграждане на Национален образователен портал".
3. В т. 7 след заглавието "Управление" се създава ново изречение: "Управлението на проекта се осъществява от междуведомствена комисия, включваща представители на министъра на транспорта и съобщенията и министъра на образованието и науката."

Решението е прието от XXXIX Народно събрание на 1 март 2005 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.

Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив