Решение за разрешаване изпращането на български военен кораб с щатното му въоръжение и екипаж и водолазна група с оръжие и екипировка извън територията на страната и за разрешаване пребиваването на чуждестранни военни кораби с щатното им...

НС

Държавен вестник брой: 31

Година: 2005

Орган на издаване: НС

Дата на обнародване: 08.04.2005

Решение за разрешаване изпращането на български военен кораб с щатното му въоръжение и екипаж и водолазна група с оръжие и екипировка извън територията на страната и за разрешаване пребиваването на чуждестранни военни кораби с щатното им въоръжение и екипаж в морските пространства на Република България и във Военноморска база - Бургас, във връзка с второто развръщане на четвъртата активация на Оперативната група за военноморско сътрудничество в Черно море (BLACKSEAFOR)

Народното събрание на основание чл.84, т. 11 от Конституцията на Република България и чл.26, т. 2 и 3 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България

Р Е Ш И:

1. Разрешава изпращането на българския военен кораб "Антарес" с щатното му въоръжение и екипаж 42 души и водолазна група с оръжие и екипировка извън територията на страната за времето от 3 до 28 април 2005 г. за участие във второто развръщане на четвъртата активация на Оперативната група за военноморско сътрудничество в Черно море (BLACKSEAFOR) и пребиваването му във военноморски бази на държавите от Черноморския басейн, както следва:
а) Ерегли, Република Турция - за времето от 3 до 7 април 2005 г.;
б) Истанбул, Република Турция - за времето от 8 до 13 април 2005 г.;
в) Констанца, Румъния - за времето от 21 до 28 април 2005 г.
2. Разрешава пребиваването в морските пространства на Република България и във Военноморска база - Бургас, за времето от 3 до 28 април 2005 г. във връзка с второто развръщане на четвъртата активация на Оперативната група за военноморско сътрудничество в Черно море на чуждестранни военни кораби с щатното им въоръжение и екипаж, както следва:
а) от Военноморските сили на Грузия - патрулен катер "Диоскурия" с екипаж 30 души;
б) от Военноморските сили на Румъния - корвета "Мачелариу" с екипаж 100 души;
в) от Военноморските сили на Руската федерация - десантен кораб "Цезар Куников" с екипаж 100 души;
г) от Военноморските сили на Република Турция - фрегата "Йълдъръм" с екипаж 185 души;
д) от Военноморските сили на Украйна - щабен кораб "Славутич" с екипаж 180 души.

Решението е прието от ХХХIХ Народно събрание на 31 март 2005 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.

Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив