Решение за ускорени процедурни правила за обсъждане и приемане на законопроекти, произтичащи от подготовката на Република България за членство в Европейския съюз

НС

Държавен вестник брой: 66

Година: 2005

Орган на издаване: НС

Дата на обнародване: 12.08.2005

Народното събрание на основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България

РЕШИ:

1. Приема ускорени процедурни правила за обсъждане и приемане на законопроекти, произтичащи от подготовката на Република България за членство в Европейския съюз, както следва:
1.1. При обсъждане на законопроекта в пленарната зала на първо гласуване се изказва само по един представител от всяка парламентарна група до 10 минути.
1.2. Народното събрание обсъжда и приема законопроекта на второ гласуване глава по глава, раздел по раздел или текст по текст. Когато по главата, раздела или текста няма направени писмени предложения или възражения, те не се четат в пленарната зала. В този случай законопроектът се прилага към стенографския протокол като част от него.
2. Народното събрание може да реши по изключение двете гласувания да се проведат в едно заседание. Тази разпоредба се прилага само ако по време на обсъждането на първо гласуване не са направени предложения за изменение или допълнение на законопроекта.
3. (Изм., ДВ, бр. 66 от 2005 г.) Тези процедурни правила се прилагат по отношение на законопроектите, разглеждани във временни комисии, създавани във връзка с подготовката на Република България за членство в Европейския съюз и актуализираната законодателна програма на Народното събрание до избирането на постоянни комисии на ХL Народно събрание.

Решението е прието от XL Народно събрание на 14 юли 2005 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.

Председател на Народното събрание:
Георги Пирински

Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив