Споразумение за сътрудничество между министъра на държавната администрация на Република България и председателя на администрацията на правителството на Монголия

Министър на държавната администрация

Държавен вестник брой: 100

Година: 2003

Орган на издаване: Министър на държавната администрация

Дата на обнародване: 03.12.2003

Министърът на държавната администрация на Република България и администрацията на правителството на Монголия, наричани по-нататък “страни”, водени от желанието си да развиват двустранното сътрудничество между администрациите на Република България и Монголия, като признават необходимостта от контакти в областта на реформата в администрацията, с цел да укрепят взаимното разбирателство и приятелските отношения между българските и монголските държавни служители, се договориха за следното:

Член 1

Договарящите страни ще осъществяват сътрудничество при обмена на консултации и добри практики в работата на администрацията в следните области на дейност: управление на човешките ресурси; управление на качеството в дейността на администрацията; управление на изпълнението на служителите; административно обслужване; електронно правителство; обучение на служителите в държавната администрация.

Член 2

Договарящите страни ще си сътрудничат под формата на: обмен на специалисти; обмен на информация; участие на държавни служители при организиране на национални мероприятия и форуми в областта на администрацията; съвместни практически проекти.

Член 3

В рамките на това споразумение страните могат да създават работни групи за разработка на съвместни програми и за усъвършенстване на дейността в областта на държавната служба, предоставянето на услуги и електронното правителство, както и друга съгласувана тематика от взаимен интерес.

Член 4

Взаимният обмен на специалисти ще се осъществява на основата на директни договори между заинтересованите административни структури от администрациите на двете държави, в които се определят правата, задълженията и отговорностите на изпращащите и приемащите институции.

Член 5

Споразумението подлежи на изменение и допълнение в писмена форма по взаимно съгласие на страните. Споровете и разногласията между страните по въпроси, отнасящи се до сферата на действие на това споразумение, ще се решават чрез двустранните преговори и консултации.

Член 6

Това споразумение влиза в сила от деня на подписването му за неограничен период от време. То може да бъде денонсирано от всяка една от страните и прекратява действието си след изтичане на шест месеца от получаването от другата страна на съобщението за денонсирането му.

Споразумението за взаимно сътрудничество е съставено в Улан Батор, Монголия, на 20 октомври 2003 г. в два еднообразни екземпляра, всеки от които на български, монголски и английски език, като всички текстове са с еднаква сила.

В случай на разногласие при тълкуването на документа за сътрудничество меродавен е английският текст.

Министър на държавната
администрация на
Република България:
Д. Калчев
Председател на
администрацията на
правителството на Монголия:
Улзийсайхан Енхтувшин
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив