Споразумение между правителството на Република България и правителството на Държавата Израел за отмяна на визовите изисквания за техните граждани

Министерство на външните работи

Държавен вестник брой: 69

Година: 2007

Орган на издаване: Министерство на външните работи

Дата на обнародване: 01.10.2007

Правителството на Република България и правителството на Държавата Израел (наричани по-долу "страните"),
В своето желание за издигане на по-високо равнище и за по-нататъшно развитие на съществуващите приятелски отношения между двете страни;
Стремейки се да улеснят процедурите за пътуване на притежателите на национални паспорти на двете страни,
се споразумяха за следното:

Член 1
1. Гражданите на едната страна, притежатели на валидни национални паспорти, могат да влизат, да преминават транзит или да пребивават на територията на другата страна без визи за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца, считано от датата на първото им влизане.
2. Гражданите на едната страна, които желаят да пребивават на територията на другата страна за период по-дълъг от 90 дни, да работят или да упражняват дейност, свързана с получаването на доходи, е необходимо да бъдат предварително снабдени с виза съгласно законодателството на приемащата страна.

Член 2
Всяка една от страните запазва своето право да откаже достъп на граждани на другата страна, които смята за нежелани, или да съкрати срока на тяхното пребиваване.

Член 3
Гражданите, които по силата на това споразумение влизат в Република България или в Държавата Израел по време на своето пребиваване в Република България или Държавата Израел, са длъжни да спазват нейните закони и правила.

Член 4
1. Страните обменят по дипломатически път спесимени на своите валидни паспорти не по-късно от 30 дни преди влизането на това споразумение в сила.
2. В случай че една от страните издаде нов паспорт или внесе изменения в обменените вече паспорти, следва по дипломатически път да уведоми другата страна за това в срок не по-късно от 30 дни преди въвеждането на новите паспорти или измененията в употреба. Заедно с уведомлението се прилагат и спесимени от новите паспорти или от направените изменения, както и информация за тяхното прилагане.

Член 5
1. Това споразумение ще действа за период от 1 година и ще влезе в сила 90 дни след датата на втората дипломатична нота, с която страните взаимно се уведомяват, че са изпълнили вътрешните си правни процедури за влизане на споразумението в сила. Действието на споразумението се продължава всеки път автоматично за нов период от 1 година.
2. Това споразумение остава в сила, докато някоя от страните не уведоми другата по дипломатически път за неговото прекратяване най-малко 90 дни преди това.
Сключено в София на 11 юни 2006 г., съответстваща на 15 ден на юни 5766 г., на български, иврит и английски език, като всички текстове са автентични. В случай на различия при тълкуването предимство ще има текстът на английски език.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив