Стопанската камара критикува действията на държавата срещу COVID-19

01.09.2021 | 11:45
по статията работи: econ.bg
Мерките срещу разпространението на коронавируса трябва да са добре обосновани от гледна точка на тяхната потенциална ефективност, недискриминиращи и съпроводени със съответните компенсации за нанесените икономически вреди. Това е позицията на БСК
Стопанската камара критикува действията на държавата срещу COVID-19
Снимка: БНТ

Мерките срещу разпространението на коронавируса трябва да са добре обосновани от гледна точка на тяхната потенциална ефективност, недискриминиращи и съпроводени със съответните компенсации за нанесените икономически вреди. Това е позицията на Българската стопанска камара, изпратена до Министерството на здравеопазването. В нея се казва, че те трябва да са базирани на анализ и оценка на ефекта от прилаганите в предходни периоди общи противоепидемични мерки, което за съжаление не е факт.

От бизнеса не приемат поставянето на условия за процент ваксинирани работници. По повод компенсационните мерки, мнението на БСК е, че за тях повече се говори, отколкото ефективно да бъде подпомаган бизнесът, чиято дейност е силно или изцяло ограничена.

От организацията подчертават, че въвеждането на ограничения "от днес за утре" е необосновано. В края на позицията се настоява преди въвеждането на каквито и да било ограничения, да бъдат оповестени ясни механизми за компенсация на засегнатите бизнеси, както и да се представи на общественото внимание анализ и оценка на ефективността на прилаганите до момента противоепидемични мерки.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 12.06   1444 г. – Подписан е Адрианополският мир, който слага край на първия поход на Владислав III Ягело и Янош Хунияди за прогонване на османските нашественици от...