Тарифа за държавните такси, които се събират за регистриране на склад съгласно Закона за задължителните запаси от нефт и нефтопродукти

МС

Държавен вестник брой: 57

Година: 2003

Орган на издаване: МС

Дата на обнародване: 27.03.2004

Чл. 1.

(1) За разглеждане на искане за регистриране на склад за съхраняване на задължителни запаси от нефт и нефтопродукти Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" събира държавна такса в размер 550 лв.
(2) Таксата по ал. 1 се заплаща при подаване на искането за регистриране.
(3) За всеки регистриран склад се издава удостоверение за вписването му в регистъра, воден от агенцията.
(4) За издаване на дубликат на удостоверението по ал. 2 се събира такса в размер 30 лв.
(5) В случаите, когато е отказано регистрирането на склад за съхраняване на задължителни запаси от нефт и нефтопродукти, платената такса за разглеждане на искането не се възстановява.

Чл. 2.

За издаване на ново удостоверение за вписване при промяна на собствеността на регистриран склад и/или на представляващите лица се събира такса в размер 30 лв.

Чл. 3.

За издаване на преписи и извлечения от регистрите по Закона за задължителните запаси от нефт и нефтопродукти се събира такса в размер 10 лв./стр.

Допълнителна разпоредба

§ 1. "Склад" е всеки отделен стационарен резервоар, предназначен за съхраняване на нефт и нефтопродукти, без тръбопровод, резервоар на въздухоплавателно и шосейно транспортно средство, пътна и железопътна цистерна и цистерна на търговец на дребно (бензиностанция).

Заключителна разпоредба

§ 2. Тарифата се одобрява на основание чл.20 от Закона за задължителните запаси от нефт и нефтопродукти и чл.1, ал. 1 във връзка с чл.4, буква "о" от Закона за държавните такси.

Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив