Приложение ще ви плаща, ако не можете да забременеете

09.08.2013 | 13:30
по статията работи: Георги Георгиев
Платена iPhone aпликацията Glow today ще финансира скъпото лечение за безплодие при доказан проблем
Приложение ще ви плаща, ако не можете да забременеете

Двама технологични предприеми са решили да помогнат на жените да забременяват по-лесно. Съоснователят на PayPal Макс Левчин и бившият мениджър в Google Майк Хуанг пуснаха Glow today, приложение за забременяване под iPhone, което е различно от останалите популярни възможности в App Store.

Вместо просто да следи менструационните цикли, приложението използва голям масив от данни, за да предостави на жените повече информация за тяхното репродуктивно здраве и за най-добрия момент за зачеване на дете.

Информацията, която жените попълват за цикъла си, сексуалната си активност и здравословното си състояние, ще бъде изпращана на екип от учени и лекари. Те ще я обработват и изпращат обратна връзка на жените кога е най-подходящият момент за забременяваме и какъв е процентният шанс на жената да е в конкретен ден.

Но ако и това не помогне, приложението предлага и премиум услуга, наречена Glow First, която ще съфинансира потребителите при лечение на безплодие. За целта е създаден специален фонд, в който милиардерът Левчин вече е дарил 1 млн. долара.

В този режим потребителите на Glow First могат да плащат по 50 долара месечно в продължение 10 месеца – периодът, за който се счита, че е нормално жена без проблеми да забременее.

Ако до тогава жената не успее да забременее, приложението ще отпусне сума от фонда, която ще отиде директно в клиниките, където се провеждат скъпите терапии на безплодието и различни процедури.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
1.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...