Великобритания забрани продажбата на HTC One Mini

04.12.2013 | 12:25
по статията работи: Момчил Лалев
Пазарните анализатори смятат, че забраната ще окаже минимално въздействие върху продажбите на HTC като цяло
Великобритания забрани продажбата на HTC One Mini

Тайванската технологична компания HTC ще трябва да спре продажбите своя смартфон HTC One Mini във Великобритания от 6 декември, заради постановление на британския съд, информира "Ройтерс".

Причината - според съда, технологията, използвана при направата на смартфона нарушава няколко патента, принадлежащи на финландската телекомуникационна компания Nokia. Според разследващите органи HTC One Mini съдържа микрочипове, които са използвани без лиценз издаден от финландската компания.

От HTC са се съгласили да не внасят повече смартфони от проблемния модел във Великобритания, но въпреки това ще обжалват съдебното решение.

"Ние сме подали молба решението на съда спешно да се обжалва. В същото време продължаваме да работим с нашите доставчици на чипове, за да проучим възможните алтернативни решения на възникналия проблем", се казва в изявление на тайванската компания.

Пазарните анализатори смятат, че забраната ще окаже минимално въздействие върху продажбите на HTC като цяло, понеже HTC One Mini не е водещ модел за марката, а пазарите в Европа генерират едва около 20% от общите продажби на компанията.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 22.04   238 г. – Годината на шестимата императори: Римският сенат обявява за незаконен императора Максимин Трак, заради неговите кръвожадни методи при управлението на Рим и...