Смартфоните увеличиха печалбата на Sony

01.08.2013 | 12:40
по статията работи: Момчил Лалев
Компанията обяви чиста печалба от 35 млн. долара през второто тримесечие
Смартфоните увеличиха печалбата на Sony

Японският технологичен гигант Sony отчете скок в печалбата за второто тримесечие на годината, подпомогнат от слабата йена и ръста в продажбите на смартфони, предаде "Би Би Си".

Компанията обяви чиста печалба от 3,5 млрд. йени (35 млн. долара) през второто тримесечие, в сравнение със загуба от 24,6 млрд. йени за миналата година.

Много японски фирми отбелязват ръст на печалбите си на фона на чувствителния спад в стойността на йената, който повишава печалбите, когато компаниите изтеглят своите чуждестранни доходи у дома.

Освен това, слабата йена прави японските стоки по-достъпни за чуждестранни купувачи, като по този начин помага за увеличаване на продажбите на износители като Sony.

Йената загуби почти 25% спрямо американския долар, от ноември миналата година насам. От компанията заявиха, че печалбата е стимулирана предимно от покачване на продажбите на смартфони.

Sony стартира производството на нови модели смартфони в опит да увеличи своя дял на бързо развиващия се технологичен пазар и за да се "пребори" с конкурентите си Samsung и Apple.

През миналия месец компанията представи най-новия си водоустойчив смартфон Sony Xperia Z Ultra с операционна система Android и 6,4 инчов екран (16,3 см), което го прави най-тънкият смартфон на пазара с най-голям размер на екрана.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...