Кризата свърши*

01.04.2009 | 09:00
по статията работи:
Сериозно оживление настъпи във всички сектори на икономиката
Кризата свърши*

Неочаквано, както бързо дойде кризата в България, така и бързо ни отмина. Сериозно оживление настъпи във всички сектори на икономиката, сочат наблюденията на Econ.bg.

Компаниите се надпреварват да връщат съкратени и уволнени служители на работа. Поради големия интерес и малкото останала свободна висококвалифицирана работна ръка, фирмите са принудени да увеличават заплатите с над 100%.

Чуждестранни компании изкупуват изоставени и фалирали предприятия и прогнозните инвестиции в България за тази година надхвърлят 50 млрд. евро.

Зимните и летните курорти вече са пълни. Хотелите не смогват с резервациите, а легловата база не достига. Мнението на експертите е, че за да се нормализира ситуацията, трябва да се построят поне още 100 хотела тази година.

Голямото вливане на средства и пари отвън накара банките да пощуреят и да свалят лихвения процент до 0,05%, като това се отнася за всички кредити – взети и текущи.

Днес, 1 април, рано сутринта руският газов монополист "Газпром" обяви, че е купил "Топлофикация София" и заяви намеренията си да направи крупна инвестиция в производството и преноса на топлоенергия, благодарение на която цената за крайния потребител ще бъде намалена с над 70%.

И най-накрая - правителството на България подаде оставка. Над 5 млн. българи организираха шествия в цялата страна, като се хванаха за ръце и образуваха живи вериги. За първи път гражданите на страната, забравили всички различия, се обединиха с усмивка, без злоба и задни мисли, около една надежда - за едно по-добро настояще и бъдеще.

Екипът на Econ.bg ви честити Деня на шегата 1 април и ви пожелава повече усмивки и добро настроение! :)


* Публикувахме тази информация с надеждата тя да се сбъдне, защото всяка лъжа, повторена няколко пъти, става истина!
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 07.05   558 г. – куполът на катедралата Света София в Константинопол се срутва. Тогавашният император Юстиниан I нарежда реконстукция. 1099 г. – Кръстоносците достигат...