Хванаха касиерка, източила над 500 хил. лв. от банка в Костинброд

17.09.2009 | 19:44
по статията работи:
През 2002 г. Николинка Михова източила парите и изчезнала
Хванаха касиерка, източила над 500 хил. лв. от банка в Костинброд

Полицията в София е задържала бившата касиерка на "Банка ДСК" в Костинброд Николинка Михова, която през 2002 г. източила над 500 хиляди лева от банката и изчезнала, съобщиха от МВР.

Арестът е бил извършен в събота в столицата от служители от Дирекция на полицията.

Години наред бившата служителка на банката се е движела с фалшива лична карта на името на Веселка Иванова, съобщава Дарик радио

Скромна слаба жена с честни сини очи - така познавали Николинка Михова съгражданите й от Костинброд, разказва bTV. Касиерката работила 15 години в банката ДСК. На 8 май 2002 г. Николинка внезапно изчезва. Оказва се, че 52-годишната скромна кариерка е източила 500 хиляди лева от сметките на своите съграждани. Парите са отклонявани в продължение на цели 3 години.

Докато точила средно по 8 хиляди лева на месец, Николинка, съпругът и синът й продължавали да живеят в своята скромна къща. Днес и двамата са напуснали Костинброд.

През седемте години, докато Николинка е в неизвестност, в града започват да се носят легенди за нея.

Истината за местонахождението на Николинка се оказва твърде тривиална. През цялото време касиерката от Костинброд живеела в централната част на София.

Според Дарик радио, най-вероятно тя е вложила парите в бизнеса на сина си. Преди години той имал верига от компютърни клубове.

Всички служители на банковия клон в Костинброд са били уволнени, непосредствено след като е била установена липсата на парите, източени от Михова.

Голяма част от хората са започнали съдебни дела срещу трезора.

След като истината вече излезе наяве, от ДСК уточниха, че част от служителите са възстановени на работа, а всички останали получават възможност да се върнат обратно.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 02.05   1494 г. – Христофор Колумб открива Ямайка. 1803 г. – САЩ купуват от Франция областта Луизиана. 1808 г. – Избухва Полуостровната война: Жителите на...