Паскалев: Импийчмънтът на президента е вятър работа

15.03.2010 | 07:54
по статията работи:
Правителството трябва да се заеме с войната срещу икономическата криза, препоръча кметът на Благоевград
Паскалев: Импийчмънтът на президента е вятър работа

"Импийчмънтът срещу президента е вятър работа", заяви кметът на Благоевград Костадин Паскалев в сутрешния блок на Нова телевизия. Той допълни, че правителството има много по-важна война - тази с икономическата криза, от която страдат всички. Паскалев коментира, че всеки трябва да носи отговорност за думите си, дори и финансовият министър.

По повод публикуването от държавния глава на стенограмата от разговора между него и Симеон Дянков, кметът на Благоевград обясни, че може би президентът не е реагирал по най-добрия начин. "Не искам да коментирам действията на президента, както не коментирам и политиката на финансовия министър", допълни още той. "От битката между институциите обаче губят всички и ще пострадат авторитетите както на президента, така и на премиера. Смятам, че Бойко Борисов е прав да замълчи сега", заяви кметът на Благоевград.

По отношение на коментарите, че държавният глава дава заявка за влизането си в политиката със своите изказвания в петък, Паскалев допълни, че работата на президента е да говори по теми, които носят напрежение за обществото. Здравната вноска, здравеопазването, връщането на ДДС са изключително важни теми, заяви кметът на Благоевград и допълни, че президентът е прав да повдига тези теми.

Паскалев отхвърли слуховете, че може да се присъедини към Първанов във вероятния му политически проект. "Аз вече казах, че като изтече мандатът ми след 1 година и 7-8 месеца, ще се откажа от политиката и няма да се кандидатирам за нов мандат". На въпрос с какво ще се занимава, Паскалев обясни, че това е прекалено личен въпрос.

В заключение той заяви, че не харесва сегашното ръководство на БСП. Паскалев смята, че партията трябва да изглежда по-почтена спрямо себе си и своите членове. Той допълни, че всички грешки трябва да бъдат ясно признати - и заменките, и забавянето на строежа на автомагистрала "Тракия".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...