Пороен дъжд наводни София

05.08.2010 | 18:05
по статията работи:
По-засегнати от дъжда са терминал 1 на летище София, филхармонията и магазин "Бриколаж" - в кв. "Младост".
Пороен дъжд наводни София

Пороен дъжд наводни за минути централните софийски улици, предаде БГНЕС.

Кръстовището на улиците "Княз Борис I" и "Денкоглу" беше непроходимо. Шахтите, разположени на кръстовището, са запушени, заради което при всеки дъжд се образува огромна ловка. На пешеходците им се наложи да заобикалят около 10 метра, за да успеят да пресекат на отсрещния тротоар.

Трамваите чакаха отводняването на бул. "Шипченски проход", за да продължат по маршрутите си. Причината е наводнен участък в района на спирка "Цветан Лазаров". Там мотрисите минават бавно заради наводнен участък. От Центъра за градска мобилност уточниха, че градският транспорт в столицата се движи с около 7-8 минути закъснение.

Дванадесет сигнала за наводнения вследствие на обилния дъжд са получени в пожарната в София. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от ГД "Пожарна безопасност и спасяване" към МВР. На половината от наводнените обекти са изпратени екипи на пожарната. По-късно ще бъдат изпратени екипи и на останалите.

По-засегнати от дъжда са терминал 1 на летище София и магазин "Бриколаж" - в кв. "Младост".

Обилният дъжд е засегнал подземните помещения на филхармонията. Водата не е засегнала сцената или залата. Екип на пожарната се е отзовал веднага на сигнала за наводнението и филхармонията вече е отводнена.

Огромно задръстване се е образувало по столичния булевард "П. К. Яворов". Километрична колона от автомобили има в отсечката от Телевизионната кула до Румънското посолство. Движението е натоварено и в двете посоки, колите се придвижват бавно. Задръстване има в района на Семинарията.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...