Наредба за въвеждане на Международната статистическа класификация на болестите и проблемите, свързани със здравето - десета ревизия

МЗ

Държавен вестник брой: 111

Година: 2004

Орган на издаване: МЗ

Дата на обнародване: 09.03.2005

Чл. 1.
(1) Лечебните и здравните заведения, регионалните центрове по здравеопазване, районните инспекции по опазване и контрол на общественото здраве, лекарите, стоматолозите, фармацевтите и другите медицински и немедицинските специалисти, които обработват здравна и медико-статистическа информация, прилагат в медицинската и медико-статистическата документация, която съставят, Международната статистическа класификация на болестите и проблемите, свързани със здравето - десета ревизия (МКБ 10), съгласно приложение № 1.
(2) Международната статистическа класификация на болестите и проблемите, свързани със здравето - десета ревизия, се прилага и в документацията, съставяна от другите държавни, общински и обществени органи и институции, когато се използват кодове, номенклатури и други означения, посочени в приложение № 1.

Чл. 2. Определят се форми на "съобщение за смърт" и "свидетелство за перинатална смърт" съгласно приложение № 2 и приложение № 3.

Заключителни разпоредби

§ 1. Наредбата е съгласувана с Националния статистически институт.

§ 2. Наредбата се приема на основание чл.27, ал. 3 от Закона за здравето.

§ 3. Приложение № 1 към чл.1, ал. 1 да се обнародва като притурка на "Държавен вестник".

§ 4. Наредбата влиза в сила от 1.I.2005 г.

Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив