Сравнително добра сесия на БФБ

18.07.2013 | 17:50
по статията работи: Момчил Лалев
SOFIX се повиши с 0,26%, достигайки до 443,83 пункта
Сравнително добра сесия на БФБ

След края на търговията днес (18 юли) индексите на "Българска фондова борса - София" (БФБ-София) приключиха разнопосочно. 

SOFIX се повиши с 0,26%, достигайки до 443,83 пункта. BG40 се понижи с 0,91% до 152,46 пункта. BGTR30 отчете повишение от 0,37% до 318,80 пункта.

BGREIT беше надолу с 0,06% до 88,52 пункта, а CGIX отчете ръст от 0,60% и достигна до 96,72 пункта.

Търговията на пазара на акции на БФБ приключи с общ оборот от 1 026 хил. лв. Акциите на ТБ Централна кооперативна банка АД-София направиха оборот от 67 215 лота, като поскъпнаха с 2.37%, при средна цена от 0.979 лв. за брой. Книжата на Адванс Терафонд АДСИЦ-София реализираха оборот от 105 637 лота, като поскъпнаха с 0.56%, при средна цена от 2.170 лв. за брой.

"Днес беше сравнително добра сесия на БФБ с приличен оборот и активност, с консолидация на търговията около текущите нива", коментира Дамян Колев, брокер в "Наба инвест" АД пред Econ.bg.

"Имаше размяна на пакети при ЦКБ, Адванс Терафонд АДСИЦ и електроразпределителните дружества и др., като, съдейки по изпълнението на повечето от ордерите, смятам, че се касае за институционалени инвеститори и преструктуриране на портфейл", каза още той.

"За съжаление това е по-скоро изключение. Пасивността на местните пенсионни и договорни фондове, както и липсата на чуждестранни инвеститори (като някои от тях все още излизат от определени позиции), говори за ниският им интерес спрямо това, което се предлага на пазара. Трябва да се работи към привличане на нови емитенти, който да заменят излизащите", допълни експертът.

*Статията е коментарна и не е препоръка за търговия.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...