До 31 август фермери могат да кандидатстват с проекти за дигитализация на стопанствата

26.08.2024 | 10:10
по статията работи: econ.bg
Основна задача на програмата е да свърже търсенето с предлагането и да улесни сътрудничеството между фирмите от агросектора с доставчици на иновативни решения и предоставяне на услуги, ориентирани към внедряване на дигитални решения
До 31 август фермери могат да кандидатстват с проекти за дигитализация на стопанствата
Снимка: под лиценза на creative commons

Европейски цифров иновационен хъб за земеделие в Южен централен регион - АгроХъб.БГ, в изпълнение на одобрения по програма "Цифрова Европа" проект AgroDigiRise, предоставя възможност на фермери, производители и иновативни компании да вземат участие в прoграмата Agri-Digi Transform.

Следвайки целите за постигане на по-достъпно, модерно и устойчиво земеделие,  Agri-Digi Transform  ще предостави възможност за дигитална трансформация на производителите в агросектора, чрез осигуряване на достъп до цифрови решения, съобразени с нуждите за развитие на производствените процеси в сектора, информират от координаторите на програмата "Клийнтех България".

В рамките на програма Agri-Digi Transofrm земеделски стопанства (фермери/производители) ще могат да формулират свои реални предизвикателства/нужди. Същевременно иновативни малки и средни предприятия или стартиращи компании от различни сектори ще имат възможност да предложат за тестване и внедряване свои цифрови технологии под формата на решение на предварително дефинираните предизвикателства от фермерите. Поканата за подаване на предизвикателства ще бъде постоянно отворена през 2024 и 2025 г., като всяка година ще има регулярни крайни срокове за преглед, оценка и подбор на участници в програмата.

Срокът за кандидатстване през тази година е до 31 август.

Основна задача на програмата е да свърже търсенето с предлагането и да улесни сътрудничеството между фирмите от агросектора с доставчици на иновативни решения и предоставяне на услуги, ориентирани към внедряване на дигитални решения в реални условия, директна връзка за сътрудничество, информация за достъп до финансиране и подкрепа за продължителна реализация.

Програмата е подходяща за малки и средни предприятия, развиващи дейност в агросектора, земеделски стопанства, желаещи да участват в пилотни проекти за дигитализация и решения за бизнеса, технологични компании и стартъпи, научно-изследователски, развойни звена, експертни организации за бизнес развитие и обучителни центрове.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...