Програми за обучение, самообучение и квалификация на служителите в хотелиерския и ресторантьорския бранш представя иновативната платформа Chef and Gastro. Тя е създадена от Желязко Каракашев, Мирослава Петърчева, Георги Котев и Станислав Котев, професионалисти в сферата.
Платформата насърчава използването на български храни и подпомагането на нашите производители, тя е мост между обучаваните и бизнеса.
Каракашев посочи, че с платформата, която ще бъде като учебно помагало, искат да подготвят по-масовото въвеждане на дуалното обучение. Ще има насоки и за учители как се развиват новите тенденции. Възможност за повишаване на квалификацията ще имат и тези, които вече работят в бранша, уточни той.
Каракашев каза, че дневната посещаемост на платформата надхвърля 500 потребители. Хотелиери проявяват интерес към обучението на мениджърския персонал. По думите му е добре да се вложи в тези кадри, тъй като според него им липсват базисни понятия и имат празноти в познанието на технологията и спецификата на процеса, който после не могат да контролират.