Как корпоративната култура влияе на мотивацията на служителите

05.12.2016
по статията работи: econ.bg
Не търсете ментори, най-добрите учители са около вас във всеки момент
Как корпоративната култура влияе на мотивацията на служителите
Снимка: под лиценза на creative commons

Бизнес лидерите смятат, че силната организационна култура е от решаващо значение за успеха. Често пъти обаче този термин се използва като някаква магическа формула, която много малко хора владеят в действителност. Затова и повечето мениджъри подхождат към нея, уповавайки се по-скоро на интуицията, отколкото на разума. 

Според Harvard Business Review отговорът на следните три въпроса може да ни помогне да превърнем корпоративната култура от мистерия в наука, от идея в реалност: 1) По какъв начин културата се отразява на представянето?; 2) Колко струва?; 3) Кои процеси в организацията имат пряк ефект върху нея? В подбрания материал авторите разглеждат всеки от тези три аспекта поотделно, за да покажат как лидерите могат да изграждат високоефективна организационна култура, както и да измерват нейното въздействие върху бизнес резултатите. 

6 начина да преодолеете капана на микроменажирането. Нуждата да знаете всичко, което се случва в офиса, може да направи бизнеса ви муден и да фрустрира хората, които работят за вас. Да бъдете микромениджъри или да бъдете управлявани от подобен човек може да превърне не само работата, но и живота ви в същински ад. Затова от Inc.com съветват мениджърите да си отделят време, за да разберат защо това ограничаващо поведение е толкова досадно за всички замесени, и да предприемат нужните стъпки, за да го променят в името на по-ефективното и приятно сътрудничество. 

Работата от дистанция си има своите добри и лоши страни. И докато някои компании предпочитат да се фокусират върху увеличаването на производителността, то други се притесняват от последиците, които този тип заетост може да има върху сигурността. Така например близо 96% от съвременните фирми позволяват на служителите си да работят от разстояние. Въпреки това 67% заявяват, че служителите нарушават редица правила за сигурност, когато работят извън офиса, сочи скорошно проучване на компанията Imitation, проведено сред 500 IT мениджъри от Германия и Великобритания и цитирано от Softpedia. 

Намерете си работа, която ще ви кара да чувствате, че научавате много нови неща. Успехът започва с непрекъснатото завързване на нови запознанства и установяването на дълготрайни контакти. Провалът не е повод за срам, а за себеоценка и възможност за израстване. Това са някои от златните правила, които всеки от нас трябва да има предвид, когато иска да работи не просто каквото дойде, а работа, която го мотивира и му дава смисъл. А ето какви са и останалите принципи на обичаната работа според Fast Company.

Как да напишете имейл на потенциален работодател? В изместен смисъл писането на съвършения имейл към потенциален работодател е въпрос на баланс. От една страна, вашата цел е съобщението ви да се открои на фона на останалите. От друга страна обаче, определено трябва да избягвате хитрости и непрофесионално отношение. Аманда Августин, експерт по кариерно развитие, дава няколко полезни съвета пред Business Insider за това как да подготвим и изпратим ясно и убедително съобщение до компанията, за която мечтаем да работим. Като например: поставете ясна и конкретна тема на имейла; адресирайте писмото си до подходящото лице; опишете всички онези неща, които само вие можете да предоставите на работодателя. 

Не търсете ментори, най-добрите учители са около вас във всеки момент. Често се случва да мечтаем за далечни земи и градове, за живот, който си представяме, че ни чака някъде там, далеч оттук, от познатото и ежедневното, с което сме свикнали и което не можем да понасяме. Въобразяваме си, че на хиляди километри от мястото, където се намираме в момента, бихме открили по-интересни проекти, по-големи приключения, по-стимулиращи предизвикателства и по-приятни колеги. Но как бихте реагирали, ако някой дойде и ви каже, че всъщност всичко онова, което сте търсили, по което сте копнели толкова много, всъщност вече го имате? И то е някъде около вас, на една ръка разстояние. Достатъчно е да отворите очи и да се огледате наоколо.

Може би общността, към която сме искали да принадлежим и която може да ни помогне да постигнем успех, не е някаква нова мрежа от познанства, която тепърва трябва да изграждаме, а е близката група от хора, която познаваме от години, но която пренебрегваме в преследване на химери. И може би мястото, където ще направим кариера, не е в някакво далечно "там", а тук, където се намираме сега. И според Entrepreneur в момента, в който осъзнаем тази очевидна истина, животът и работата ни могат да се променят коренно. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден 24.11   642 г. – Теодор I е избран за папа. 1642 г. – Абел Тасман става първият европеец, открил остров Земя на Ван Димен, днес известен като Тасмания. 1859 г....