Отличиха най-добрите компании в застрахователния сектор у нас за 2019 година

28.05.2020 | 15:55
по статията работи: econ.bg
Церемонията по връчване на годишните награди „Застраховател на годината“ и “Застрахователен брокер на годината” за 2019 година се проведе онлайн
Отличиха най-добрите компании в застрахователния сектор у нас за 2019 година
Снимка: ФУЗФ

На 28 май 2020 г. за дванадесета поредна година бяха връчени най-престижните годишни награди в застрахователния сектор у нас - „Застраховател на годината“ и “Застрахователен брокер на годината” за 2019 година.

Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

Наградите бяха връчени на официална церемония в аулата на ВУЗФ, проведена безпрецедентно в онлайн формат заради ограниченията, предизвикани от епидемията от коронавирус в страната и беше излъчена на живо във фейсбук страницата на висшето училище. 

Специални гости на церемонията бяха г-н Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор (КФН) и г-жа Илиана Христова, зам.-председател на КФН, ръководещ управление “Застрахователен надзор”.

Най-добрите компании бяха определени от експертно жури, съставено от представители на организаторите, на база обективни публични критерии и показатели. Годишните награди бяха връчени в 6 категории:

 Застраховател на годината – Общо застраховане

 Застраховател на годината – Животозастраховане

 Застраховател на годината - Най-динамично развиващо се дружество

 Застрахователен брокер на годината - Общо застраховане

 Застрахователен брокер на годината - Животозастраховане

 Застрахователен брокер на годината - Най-динамично развиващо се дружество

Официалната церемония беше открита от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, член на Организационния комитет и основател на годишните награди, който подчерта, че връчването на наградите е най-значимото и очаквано събитие за застрахователния сектор, което е признание за работата на компаниите и отличава най-добрите от тях през изминалата година. 

Специално приветствие към организаторите и цялата застрахователна гилдия, отправи Бойко Атанасов, председател на КФН. Той  поздрави организаторите на събитието - Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на застрахователните брокери -  за това, че въпреки трудностите са организирали провеждането на церемонията и чрез онлайн излъчването са дали възможност на  цялата застрахователна гилдия да я наблюдава. Бойко Атанасов посочи, че тежката ситуация, в която се намират България и светът, предполага промяна в начина ни на мислене и поведение, и търсене на алтернативи за продължаване напред. 

„Вярвам, че иновативността на застрахователните дружества и застрахователните брокери ще бъде онази водеща сила, която ще помогне да запазим позитивните тенденции в развитието“ -  заяви председателят на КФН.  Той изрази убеждението си, че днешните победители в тази церемония са компаниите, които са достатъчно иновативни, креативни и готови да променят начина си на мислене, приспособявайки се към новите тенденции. „Искам да Ви уверя, че застрахователният сектор е стабилен, а стабилност означава доверие. Когато застрахователният сектор е стабилен, това означава и стабилност за цялото общество“ - подчерта Бойко Атанасов.

Призовете в трите категории “Застраховател на годината” и номинираните дружества, представи г-н Константин Велев, председател на АБЗ и изпълнителен директор на ЗАД „Армеец“ АД.  В обръщението си той посочи, че в безпрецедентната кризисна ситуация застрахователният сектор е демонстрирал своята стабилност и адаптивност. 

„Искам да поздравя всички застрахователи за гражданската им позиция и да изкажа гордостта си, че съм част от застрахователната гилдия. През този труден период застрахователните дружества не се фокусираха само върху спасяването на бизнеса си, а се обърнаха към обществото с множество жестове на добра воля и дарения за милиони в помощ на най-пострадалите и в подкрепа на здравния сектор и на други сектори, които се оказаха на първа линия в битката с епидемията“ – заяви Константин Велев. Той посочи, че извънредната ситуация е демонстрирала и нещо друго – смисълът, необходимостта и ползата от единство на застрахователната ни общност. Това единство е градено с годините и с традициите, а една от най-стабилните и сплотяващи сектора традиции са наградите „Застраховател на годината“

Наградата в категория „Застраховател на годината - Общо застраховане“ за 2019 г. спечели ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" АД. Отличието беше връчено на Недялко Чандъров, председател на УС и главен изпълнителен директор, от Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор.

В категория „Застраховател на годината – Животозастраховане“ за 2019 г. победител стана ЗАД "Алианц България Живот" АД. Отличието беше връчено от Бойко Атанасов, а наградата прие Андрей Александров, главен оперативен директор на Алианц България Холдинг и изпълнителен директор на ЗАД “Алианц България Живот”.

Призът “Застраховател на годината – Най-динамично развиващо се дружество“ за 2019 г. спечели ЗАД “ОЗК-Застраховане” АД. Наградата беше връчена от Орлин Пенев, член на Организационния комитет на годишните награди и изпълнителен директор на ЗАД “Алианц България“, на Александър Личев, изпълнителен директор на дружеството победител.

Номинациите в категориите “Застрахователен брокер на годината” представи г-жа Моника Минкова, зам.-председател на БАЗБ. 

В категория „Застрахователен брокер на годината – Общо застраховане“ за 2019 г. победител стана "Ес Ди Ай Груп" ООД, а нейният управител г-н Ясен Христов получи отличието от г-жа Илиана Христова, зам.-председател на КФН, ръководещ управление “Застрахователен надзор”.

В категория „Застрахователeн брокер на годината – Животозастраховане” за 2019 г. призът отиде при "Ай Ен Джи Иншуранс Брокерс” ООД. Наградата бе връчена от г-жа Илиана Христова, зам.-председател на КФН на г-н Тодор Дедински, директор Бизнес развитие, на компанията победител.

Призът “Застрахователен брокер на годината – Най-динамично развиващо се дружество“ за 2019 г. спечели “Амарант България” ООД. Отличието връчи ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов на г-н Любомир Модев, управител на компанията.

Дружествата победители получиха специални авторски пластики, символ на наградите, изработени от художника Андрей Янев и грамоти.

Церемонията завърши по традиция с обща снимка на всички наградени компании, специални гости и членове на Организационния комитет. 

Econ.bg e медиен партньор на събитието.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 02.06   455 г. – Вандалите нападат, превземат и плячкосват Рим в продължение на 2 седмици. 575 г. – Започва понтификата на папа Бенедикт I. 657 г. – Свети...