Офис мечта - централата на Google в Дъблин 20

21.05.2013 | 14:00
по статията работи: Теодора Пенева
Ирландските служители на глобалната търсачка разполагат със стая за забавления, надуваем замък, безплатна бира и какво ли още не
Офис мечта - централата на Google в Дъблин

През последните години най-популярната глобална интернет търсачка Google затвърди позициите си като един от най-добрите и желани работодатели. По този показател компанията зае второ място в престижната класация на международната организация Great Place to Work в края на миналата година.

И това съвсем не е случайно. Търсещите работа изпълнени с ентусиазъм потенциални служители могат да кандидатстват в Google за длъжности като Мениджър „Танци“, Ръководител на „зеления екип“, Веселият добряк и най-различни други. При това работният ден на близо 22 хилядите служители на корпорацията е съпътстван с какви ли не изумителни занимания и екстри, които са организирани с цел те да се чувстват щастливи и отдадени на професията си.

В това отношение могат да се кажат много добри думи за световната търсачка. Неотдавна ви показахме и какво представлява тя отвътре със снимки от един от офисите на Google в предградието Киркланд, Сиатъл (САЩ).

Оказва се обаче, че нетрадиционното и добре оборудваното работно място е тенденция за компанията, която обхваща офисите далеч отвъд САЩ. Пример за това е обитаваните от нея помещения в най-високата бизнес сграда в Дъблин, Ирландия - Монтеветро.

Сред служителите имотът е по-популярен под името Google Docks. Както и останалите централи на корпорацията в Европа, Средния Изток и Африка, той е обзаведен от швейцарската дизайнерска компания Camenzind Evolution в специфичен за Google стил.

Не е голяма изненада, че в офис комплекса има помещения, наречени „Училище за клоуни“ (Clown College) и Страната на забавата“ („Funland”). Служителите разполагат и със стая, оборудвана с надуваем замък за скачане.

Сред „по-тривиалните“ допълнения са собствен фитнес, басейн, билярдни маси, люлки и различни игри. По този начин всички наети в офиса, идващи от 38 различни държави и говорещи на 46 различни езика, могат да намерят един универсален – този на забавлението.

За да стимулира допълнително креативността на служителите, в сградата работят още кафене с безплатна храна, ирландски пъб с безплатна бира и пункт за електрически скутери за по-удобното придвижване между тези екстри.

Вижте как изглежда иновативният офис на Google в ГАЛЕРИЯТА на Econ.bg. Снимките са предоставени от сайта за интериорен дизайн Home Designing.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 21.03   1191 г. – Целестин III става римски папа. 1201 г. – Българо-византийски войни: Започва Обсадата на Варна. 1590 г. – Персийско-османска война...