Equinix отваря втори център за данни в София

04.10.2018 | 10:50
по статията работи: econ.bg
Новият модерен център ще ускори дигиталния бизнес и ще осигури достъп до нови пазари
Equinix отваря втори център за данни в София
Снимка: Equinix

Equinix (Nasdaq: EQIX), глобалната компания за взаимосвързаност и центрове за данни, обяви днес, че ще открие втори International Business Exchange™ (IBX®) център за данни в България в началото на следващата година. Струващият 19 млн. щатски долара център за данни се изгражда в София и е наречен SO2. Той ще подпомогне българските компании в процеса на дигитална трансформация на бизнеса, осигурявайки им взаимосвързаност с партньорите, лесно преминаване към облачни технологии и достъп до нови пазари по целия свят.

Ключови факти

България е със стратегическо местоположение на Балканите и свързва Европейския съюз, Турция и Кавказкия регион. IBX центърът за данни SO2 в първата фаза от изграждането си ще предложи на клиентите си около 350 шкафа за оборудване с възможност да се добавят 1100 в следващите фази. Equinix вече обслужва над 100 компании в България и това ще е вторият център за данни на компанията в София. Сред клиентите са доставчици на облачни услуги, доставчици на мрежови услуги, големи корпорации и медийни компании. Всички те използват глобалната платформа на Equinix за взаимосвързаност с 200 центъра за данни по целия свят, за да се свързват с бизнес партньори и клиенти в рамките на дигиталната верига на доставки.

Днешните доставчици на услуги и корпорациите имат нужда да разширят дигиталните си възможности и капацитет, реорганизирайки ИТ инфраструктурата си. Компаниите могат да разширяват мрежовата си инфраструктура с нови дигитални възможности (т. нар. Digital Edge) и да повишават производителността на системите си, като така правят дигиталните услуги по-достъпни и близки до потребителите. Центърът за данни SO2 ще предостави сигурна среда за български и международни фирми, които искат да разширят бизнеса си към Източна Европа и Средния Изток. В допълнение, SO2 ще има и директна връзка с българския Internet exchange BIX (Bulgarian Internet Exchange).

Директната и частна свързаност със стратегически доставчици на облачни услуги е от ключово значение, тъй като дигиталната трансформация засилва търсенето на услуги в Digital Edge. Според Глобалния индекс за взаимосвързаност (Global Interconnection Index), пазарно проучване, публикувано от Equinix, взаимосвързаността между корпорациите и доставчиците на облачни и ИТ услуги се очаква да расте с 98% на годишна база до 2021 г. Това се дължи на фирмите, които развиват нови дигитални услуги и мигрират съществуващи процеси и системи към външни облачни платформи.

SO2 ще използва 100% зелена енергия – практика, наложена от първия център на Equinix в София, SO1, от 2016 г. насам. Equinix обяви през 2015 г., че се ангажира в глобален мащаб да използва 100% чиста и възобновяема енергия във всичките си подразделения. Чрез постоянно разширяване на партньорската си мрежа, Equinix продължава да прилага иновативни устойчиви технологии за използване на слънчева и вятърна енергия и на горивни клетки, за да реализира поетия ангажимент.

„СуперХостинг.БГ предоставя хостинг на над 200 000 уебсайта. За нас осигуряването на качеството и непрекъсваемостта на услугите е изключително важно. За да ги гарантираме, вече повече от седем години се доверяваме на Equinix България и ползваме надеждните им услуги за колокация. С откриването на втория им център за данни ще можем да отговорим на нарастващите изисквания на клиентите ни както у нас, така и в чужбина“, посочва Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ.

„Офисът на VMware в София е основен развоен център и иновационен хъб на компанията за региона на Европа, Близкия Изток и Африка и е един от трите ключови стратегически центъра в световен мащаб. Затова и надеждността на услугите в София е от критична важност за развойната дейност на VMware България. Развойният център на VMware България имаше нужда да разшири дейността си и да намери доказан партньор в Източна Европа, който да може да посрещне тези очаквания. Като се възползвахме от глобалната платформа за взаимосвързаност на Equinix с 99.9999% наличност, успяхме не само да достигнем до нови пазари, но и да повишим производителността на бизнеса“, казва Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове и стратегическото бизнес развитие на VMware за EMEA.

„Наблюдаваме силно търсене на услугите на Equinix в България, тъй като компаниите постоянно увеличават използването на информационни технологии в бизнеса си, за да вървят в крак с бързо развиващата се дигитална икономика. Радваме се, че можем да предложим модерен локален център за данни с глобални възможности и достъп до 52 други национални пазара благодарение на Platform Equinix“, смята Здравко Николов, изпълнителен директор на Equinix в България.

„Колокацията в центрове за данни осигурява много високо ниво на директна взаимосвързаност. Това дава възможност на корпорациите да могат да реагират в реално време, да се приспособяват бързо към промените и да използват дигиталните екосистеми, създавайки нови условия за развитие и добавена стойност. Вторият център за данни в София – SO2, ще предостави на българските и международните компании най-съвременните възможности за взаимосвързаност, с които те да увеличат бизнес производителността си и да подсигурят инициативите си за ИТ трансформация“, коментира Ерик Швартц, президент на Equinix в Европа, Близкия Изток и Африка.

Допълнителна информация и ресурси

Workload Transformation Drives Increasing Off-Premise Deployments, Propelling Growth for Equinix [IDC report]

Colocation-Based Interconnection Will Serve as the 'Glue' for Advanced Digital Business Applications [Gartner report]

Equinix (Nasdaq: EQIX) свързва водещи световни компании с техните клиенти, служители и партньори в най-взаимосвързаните центрове за данни. С представителства на 52 пазара, Equinix е мястото, на което фирмите се срещат, за да се възползват от новите възможности и да ускорят бизнес, ИТ и облачните си стратегии. www.equinix.com.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден 30.07   1419 г. – Убити са седем члена на градската управа в Прага, което е първата Пражка дефенестрация. 1619 г. – Във Вирджиния е съставено първото американско...