Най-харесваният мениджър в света

18.03.2013 | 09:25
по статията работи: Георги Георгиев
Марк Зукърбърг има рейтинг сред служителите си, за който би мечтал всеки политик
Най-харесваният мениджър в света

Съоснователят и изпълнителен директор на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг е спечелил одобрението на цели 99% от служителите на компанията си. С този мечтан от всеки политик (и „постиган“ само от диктаторите) рейтинг 28-годишният мултилиардер оглави тазгодишната класация на анализаторската компания Glassdoor, избираща 50-те най-високо ценени корпоративни шефове.

За да достигнат до този извод, експертите от Glassdoor събират мнения от хиляди служители, работещи в най-различни индустрии и на тяхната база избират кой е най-харесваният мениджър, пише технологичното издание pcmag.com.

Данните показват, че за тази година Зукърбърг е завоювал първото място, след като се е изкачил с 14 точки спрямо позицията си от миналата година. По думите на служител на Facebook, за успеха на Марк като мениджър са допринесли изградената от него среда на отвореност и взаимно доверие в компанията, „както и вдъхновяващият му пример, който неговите подчинени наистина уважават“.

Зукърбърг не е единственият шеф на технологична компания, попаднал в престижния списък. Дори напротив – в листа от 50-те избрани компании през тази година 18 работят в областта на интернет и високите технологии. Сред тях попадат германският производител на корпоративен софтуер SAP с неговите лидери Бил МакДермот и Джим Снабе, които са на второ място след Зукърбърг. Тук са и Лари Пейдж, единият от двамата основатели на Google, както и Джеф Безос (Amazon), Лари Елисон (Oracle), Майкъл Дел (Dell), Пол Отелини (Intel) и разбира се – Тим Кук от Apple, който заема 18-о място през тази година.

Изпълнителните директори, които са най-успешни в спечелването на доверието на служителите си, са тези, които изграждат ясна визия за това, което компанията трябва да постигне, и за точният начин, по който ще го направи“, коментира изпълнителният директор на Glassdoor Робърт Хохман.

Целия списък можете да разгледате тук.


Тази статия ви хареса? Присъединете се към Еcon.bg и във Facebook, за да следите всичко най-интересно за икономиката, предприемачеството, кариерата, личните финанси, политиката и обществото!

Оцени статията:
5.00/2
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 25.03   708 г. – Константин е избран за папа. 717 г. – Лъв III е коронясан за византийски император. 1306 г. – Робърт Брус става крал на Шотландия. 1655 г....