Силен летен сезон: Експерт прогнозира 19% повече туристи от 2019 г.

25.07.2024 | 12:00
по статията работи: econ.bg
"Чуждите туристи, които са на почивка у нас споделят всичко в социалните мрежи, което е огромна реклама за българския туризъм", посочи Драганов
Силен летен сезон: Експерт прогнозира 19% повече туристи от 2019 г.
Снимка: БНР

Силен летен сезон и 19% повече туристи от предпандемичната 2019 г. Това прогнозира директорът на Института за анализи в туризма Румен Драганов пред Би Ти Ви, позовавайки се на данните до момента.

Той добави, че спрямо миналото лято, през 2024 г. се очакват с 25% повече туристи за сезона.

"Най-много туристи идват от Румъния, след това от Турция тази година. Имаме и много голямо пътуване от Англия и Германия", добави той.

"Чуждите туристи, които са на почивка у нас споделят всичко в социалните мрежи, което е огромна реклама за българския туризъм", посочи Драганов.

В контраст на думите му, вчера от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) заплашиха със стачки и поискаха държавата да плаща компенсации на хотели и ресторанти заради скъпия ток. 

По повод опашките на границата с Гърция, Драганов призна, че има увеличение на българите, които отиват там на почивка. "Много от тях отиват, защото имат имоти там, да почиват само за уикенда или да пият едно кафе. "Гърция ни стана като у дома си", каза експертът.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 05.09   1698 г. – Като опит да внесе западна култура сред дворянството в Русия цар Петър I облага с данък носенето на брада за всички мъже с изключение на духовниците и...