Наредба за реда и начина за нанасяне на специфичната маркировка за идентификация на радиосъоръжнията

МС

Държавен вестник брой: 61

Година: 2006

Орган на издаване: МС

Дата на обнародване: 12.09.2006

Раздел I
Общи положения

Чл. 1. С наредбата се определят редът и начинът за нанасяне на специфичната маркировка за идентификация на радиосъоръженията, за които има ограничения при пускането им в действие.

Чл. (Изм., ДВ, бр. 61 от 2006 г.)
(1) Радиосъоръженията, които могат да бъдат пускани в действие без ограничения, се класифицират в клас 1 и върху тях не се нанася специфична маркировка.
(2) Радиосъоръженията, за които са въведени ограничения за пускане в действие, се класифицират в клас 2.
(3) Радиосъоръженията по ал. 2 се определят в списък, който се приема с решение на Министерския съвет и се обнародва в “Държавен вестник”.

Раздел II
Ред и начин за нанасяне на специфичната маркировка

Чл. 3. Специфичната маркировка предупреждава потребителя за възможността пускането в действие на устройството да подлежи на ограничения.

Чл. 4.
(1) (Доп., ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Производителят, неговият упълномощен представител или лицето, което пуска на пазара радиосъоръжение, за което са въведени ограничения за пускане в действие, нанася специфичната маркировка, преди радиосъоръжението да бъде пуснато на пазара.
(2) (Доп., ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Производителят, неговият упълномощен представител или лицето, което пуска на пазара радиосъоръженията по ал. 1, освен информацията за предназначението и начина на използването им предоставя на потребителя и информация относно вида на ограничението, което се налага при пускането им в действие.

Чл. 5.
(1) Специфичната маркировка за идентификация на радиосъоръженията, за които има ограничения при пускането им в действие, се състои от удивителен знак, поставен в центъра на окръжност.
(2) Специфичната маркировка има графично изображение съгласно приложението.

Чл. 6. (Изм., ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Височината на специфичната маркировка е еднаква с височината на маркировката за съответствие по чл.5 от Наредбата за маркировката за съответствие, приета с Постановление № 191 на Министерския съвет от 2005 г. (ДВ, бр. 69 от 2005 г.).

Чл. 7. Специфичната маркировка трябва да е видима, четлива и лесно достъпна.

Чл. 8. Специфичната маркировка се нанася по начин, който не позволява премахването є без забележими следи.

Чл. 9. (Изм., ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Специфичната маркировка се нанася до маркировката за съответствие, определена в Наредбата за маркировката за съответствие.

Чл. 10.
(1) Специфичната маркировка се нанася върху радиосъоръжението или върху неговата табелка с данни. Специфичната маркировка се нанася и върху опаковката на радиосъоръжението, ако има такава, както и върху съпроводителната документация.
(2) В случай че размерите на радиосъоръжението не позволяват нанасяне на специфичната маркировка върху него, тя се нанася върху опаковката му и върху съпроводителната документация.

Заключителна разпоредба

Параграф единствен. Наредбата се приема на основание чл.208, ал. 3 от Закона за далекосъобщенията.

Приложение
към
чл. 5, ал. 2

Графично изображение на специфична маркировка

Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив