На заседанието на столичните общинари ще бъдат разгледани над 55 доклада

26.09.2024 | 09:40
по статията работи: econ.bg
Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа над 55 доклада на второто си заседание след лятната ваканция, което започва днес в 10:00 часа
На заседанието на столичните общинари ще бъдат разгледани над 55 доклада

Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа над 55 доклада на второто си заседание след лятната ваканция, което започва днес в 10:00 часа.

Общинските съветници ще обсъдят предложение за създаване на временна комисия, която да анализира количествата и цените на потребяваната електрическа енергия от Столичната община (СО), както и нейните търговски дружества, предприятия и структури. В доклада се посочва, че общината е един от най-големите консуматори на електрическа енергия в България, а тя се закупува от различни търговци при различни условия и ценови нива, което налага оптимизиране на разходваните средства и постигане на по-добри цени.

На предстоящото си заседание СОС ще разгледа и предложение за частична промяна на структурата и увеличаване на щатната численост на Общинско предприятие “Зоологическа градина – София” при СО.

Друг доклад, който ще разгледат общинските съветници е свързан със съдържателен обхват, параметри за кандидатстване, изпълнение и отчитане на Столичната програма „Култура“ за 2025 година. Програмата подкрепя развитието на културата, изкуствата и културното наследство в София като ключов фактор за качеството на живот в града и за устойчиво и приобщаващо градско развитие. Тя подкрепя инициативи с доказан принос за развитието, преживяването и разбирането на града, които съдействат за изпълнение на целите на Стратегията “Културата и изкуствата – новата енергия за устойчиво развитие на София”, се посочва в доклада.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 25.09   1396 г. – Султан Баязид I разгромява кръстоносната армия на унгарския крал и император на Свещената римска империя Сигизмунд Люксембургски в Битката при Никопол, и...