ББР ще продължи да кредитира малкия и среден бизнес

24.06.2014 | 12:45
по статията работи: Десислава Маданска
Евентуалното участие на банката в оздравяването на КТБ АД няма да е основната й дейност
ББР ще продължи да кредитира малкия и среден бизнес

Българска банка за развитие ще продължи да кредитира малкия и средния бизнес. Това гарантира трезорът в официално прессъобщение до медиите.

“В изминалите 48 часа неколкократно бе тиражирано невярното твърдение, че евентуалното участие на Българска банка за развитие в стабилизирането на Корпоративна търговска банка АД, ще стане за сметка на основната й дейност, която е да кредитира малкия и средния бизнес”, се казва в съобщението.

Управителният съвет на Българска банка за развитие категорично заявява, че това твърдение е невярно. Процесът по кредитиране на малкия и среден бизнес продължава.

От трезорът изтъкват, че освен със собствен капитал ББР разполага и с привлечен ресурс от международни банки партньори. Голяма част от средствата са по линията на специални програми за подпомагане на малките и средни предприятия. Това означава, че този ресурс може да се използва единствено за кредитиране на този бизнес сегмент от икономиката, отбелязват от банката.

Припомняме, че миналата седмица КТБ АД беше поставена под специален надзор от БНБ по нейно искане. Управителят на Централната банка Иван Искров обяви, че КТБ АД не е фалирала, но ще бъдат назначени квестори, които ще анализират ситуацията около банката. До 10 дни те трябва да дадат предложения за стабилизирането й.

Преди ден финансовият министър Петър Чобанов заяви, че първо ще бъде дадена възможност на акционерите на КТБ АД да осигурят необходимия финансов ресурс. Едва след това ще се прибегне до други възможности, една от които е участието на ББР и Фонда за гарантиране на влоговете.

Очаква се КТБ АД да отвори врати на 21 юли.  

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...