БЕХ уволни шефа на НЕК

14.04.2011 | 22:10
по статията работи:
Мотивите за освобождаването на Красимир Първанов са грубо нарушаване на йерархичните правила
БЕХ уволни шефа на НЕК

Кодова дума за SMS-играта на Econ.bg: PORTAL

Повече за играта ще научите ТУК. Участвайте, за да  спечелите големите награди, които раздаваме по случай 10-ия рожден ден на Econ.bg!

Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ) взе единодушно решение за освобождаване на Красимир Първанов от поста изпълнителен директор на Националната електрическа компания (НЕК). Мотивите за освобождаването на Първанов са грубо нарушаване на йерархичните правила и неспазване на установената процедура за водене на преговори, съобщиха от МИЕТ.

Изпълняващ длъжността изпълнителен директор на НЕК ще бъде Михаил Андонов - настоящ главен счетоводител на компанията и член на Съвета на директорите. Заместник-министър Марий Косев поема овакантеното място в Съвета на директорите на НЕК.

Ще бъдат предприети действия за стартиране на конкурс за избор на нов изпълнителен директор на дружеството.

За уволнението на Красимир Първанов непрекъснато настояваше ресорният министър Трайчо Трайков, информира тази сутрин bTV.

Преди малко повече от седмица той обяви, че отстранява Първанов от поста му, тъй като без негово знание подписал допълнение към договора за изграждане на АЕЦ "Белене", с което срокът за строителството се удължава. Часове по-късно премиерът Борисов обаче съобщи, че Първанов остава начело на компанията.

Във вторник в предаването "Тази сутрин" на bTV Трайков заяви, че все още държи на това Първанов да бъде уволнен. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма обясни още, че е представил мотивите за предложението си пред министър-председателя и ръководството на БЕХ.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 27.03   196 г. пр.н.е. – Птолемей V се възкачва на трона на Египет. 1309 г. – Папа Климент V отлъчва Венеция и цялото ѝ население. 1329 г. – В Агро Доминико...