Бизнесът в Слънчев бряг се обедини в асоциация

09.05.2012 | 14:55
по статията работи: Ралица Стоянова
Новосформираната асоциация проведе официална среща с ръководството на "Слънчев бряг" АД на която обсъдиха проблемите на курорта
Бизнесът в Слънчев бряг се обедини в асоциация
Снимка: Булфото

30 фирми от курортния комплекс Слънчев бряг се обединиха в асоциация "Слънчев бряг". Те развиват дейности във всички сфери от местната икономика - хотелиерство, ресторантьорство, туроператорска дейност, търговия и транспорт, които искат да участват във взимането на решения за визията и развитието на комплекса.

Новосформираната асоциация проведе официална среща с ръководството на „Слънчев бряг” АД. Управителният съвет на бизнес сдружението представи пред държавното дружество своите виждания и изяви готовност да участва в дискутирането и решаването на проблемите на курорта. Двете страни се оказаха единодушни, че през настъпващия летен сезон посланията, които излизат от комплекса, трябва да бъдат изцяло градивни, а неуредиците да се решават оперативно и на място, без да се търсят публични скандали. Традиционните демонстрации в навечерието на всеки нов сезон, организирани от едни и същи хотелиери, се отразяват крайно негативно, не само на имиджа на курорта, но и на бизнеса на всички в Слънчев бряг, беше общото мнение на срещата.

„Крайно време е да бъде сложена точка на безсмислената деструктивност и хаоса, а хората, които работят в Слънчев бряг да осъзнаят, че добрият имидж на курорта може да донесе единствено ползи, както за собственици и туристи, така и изобщо за българския туризъм”, коментира изпълнителният директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров. Той подкрепи председателя на асоциацията Ангел Палийски, според когото би било полезно да се правят регулярни срещи между дружеството и асоциацията, на които да се обсъждат възникналите в течение на сезона проблеми и да се търсят ефективни и бързи решения.

От основна важност е обмислянето на проект за нова, по-оптимизирана транспортна схема, по европейски стандарти, за която ще се търси мнението на всички заинтересовани.

Неоспорим факт е, че Слънчев бряг е един от най-големите европейски курорти и се очертава като една от най-горещите летни дестинации на континента. Наложените напоследък от ръководството стриктни мерки за вътрешен ред и сигурност в комплекса, за съжаление се оказаха нежелани от определени среди, свикнали да работят извън изискванията на закона. Редица добри практики, въведени от „Слънчев бряг” АД, с цел осигуряване реда в комплекса, доведоха до безкрайни атаки от страна на местни икономически формирования, заявяват от "Слънчев бряг" АД.

Прилаганите от две години мерки за транспорт и контролен режим в Слънчев бряг дават изключително добри резултати смятат от дружеството.  Ръководството на МВР, отчете драстично снижаване на престъпността – проституция, незаконни таксита, грабежи, кражби и измами върху чуждите туристи. Посланиците на чужди държави също поощриха положителните промени в българския курорт, с оглед сигурността и комфорта на своите граждани.

Опитите на т.нар. “Съюз на собствениците” в Слънчев бряг да торпилира мерките за ред по алеите, контрол, синя зона и график на придвижване на МПС се оказаха неуспешни. Миналото лято ВКП категорично определи, че всички действия на ръководството на “Слънчев бряг” АД, като собственик на инфраструктурата, са напълно законосъобразни.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 25.02   138 г. – Императорът на Римската империя Адриан осиновява Антонин Пий, обявявайки го за престолонаследник. 1204 г. – Папа Инокентий III изпраща в България...