Биткойн вече е и в България

10.01.2014 | 09:01
по статията работи: Георги Георгиев
Електронната валута бе приета от българска платформа за онлайн магазини
Биткойн вече е и в България

 

Вече ще можем да купуваме стоки и услуги с биткойн (bitcoin) и в България, след като платформата за онлайн магазини GombaShop обяви, че ще приема и разплащания с биткойни, пише „Стандарт“.

С други думи, редица търговци, които нямат нищо общо помежду си, но използват платформата на компанията, за да продават продуктите си в интернет, вече могат да добавят възможност за разплащане и чрез виртуалната валута.

"Биткойнс започнаха да променят досега познатата концепция за виртуални разплащания и тази тенденция ще се задълбочава. Дали виртуалните пари ще се наложат като платежно средство, за момента е спорно, но интернет магазините са естествената среда за опериране с тази валута," коментира пред „Стандарт“ Петър Михайлов, съосновател на платформата за онлайн магазини.

Създадена преди 5 години, виртуалната валута bitcoin беше призната преди месец от Министерството на правосъдието на САЩ като "легитимно средство за обмяна". Сред държавите, "признали" биткойните, са Германия, където беше постановено да се плаща ДДС за всички сделки, платени с биткойни, както и Китай, където новата валута навлиза активно при сделките с имоти.

Към момента общо 11 млн. биткойна са пуснати в обращение. Предвижда се общият им брой да достигне 21 млн. до 2040 г.

 

Оцени статията:
5.00/2
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...