България задълбочава икономическото си сътрудничество с Йордания

05.09.2012 | 14:30
по статията работи: Петя Бързилска
Двете страни ще си сътрудничат при организиране на мероприятия в услуга на малките и средните предприятия
България задълбочава икономическото си сътрудничество с Йордания

Задълбочава се двустранното икономическо сътрудничество между България и Йордания, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министерският съвет одобри проект на споразумение за сътрудничество между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия на България и Корпорацията за развитие на предприятията на Йордания.

В документа двете държави се договарят да подпомагат предприятията си при установяване и поддържане на различни форми на сътрудничество като признават стратегическото значение на развитието на малките и средните предприятия (МСП) за повишаване на заетостта, икономическата и социалната стабилност.

Предвижда се Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Корпорацията за развитие на предприятията на Йордания да бъдат партньори в областта на развитието на МСП като предоставят реални възможности за разширяване на бизнес контактите.

България и Йордания се задължават да обменят информация, свързана с търговията, възможностите за инвестиране, политиката и мерките, предприети от всяко от двете правителства за насърчаване на интернационализацията на МСП.

Българската и йорданската страна ще си сътрудничат при организиране на мероприятия в услуга на МСП като размяна на посещения на предприемачи, организиране на участието им в бизнес форуми и семинари, търговски панаири, изложения и други промоционални дейности

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден 09.01   475 г. – Император Зенон е изгонен от Константинопол. 1317 г. – Филип V е коронован за крал на Франция. 1349 г. – Под претекст, че са носители на чума,...