Варненска фирма декларира 1,3 млн. лв. корпоративен данък

08.05.2013 | 13:25
по статията работи: Петя Бързилска
Приходната агенция във Варна събра близо 50 млн. лв. от малки и средни дружества
Варненска фирма декларира 1,3 млн. лв. корпоративен данък

Близо 1,3 млн. лева корпоративен данък декларира варненска фирма пред Националната агенция за приходите (НАП).

Общо 22,5 млн. лева корпоративен данък са внесени в държавната хазна от 932 средни данъкоплатци и осигурители от Варна. Това важи за периода от началото на годината. 799 от дружествата са подали годишните си декларации по интернет, съобщават от риходната агенция.

Същевременно 45 170 са по-малките дружества, регистрирани при НАП във Варна, които са декларирали финансовите си резултати за 2012 година, като са подали годишните си декларации. 20 734 от корпоративните клиенти са декларирали печалбите си онлайн, а останалите 24 436 са посетили офисите на приходната агенция.

Внесеният корпоративен данък от по-малките варненски дружества възлиза на 26,8 млн. лева. Една от малките фирми е внесла 800 хиляди лева данък. Така общо внесения данък от малки и средни дружества възлиза на близо 49,3 млн. лв.

През тази година дружествата с постъпления от 300 хил. лева до 3 млн. лева са задължени да правят тримесечни авансови вноски, а фирмите с приходи от над 3 млн. лева трябва да правят ежемесечни авансови вноски.

Дружествата, които са с приходи за предходната година под 300 хил. лева, са освободени от авансови вноски по данък печалба. Новорегистрираните дружества също са освободени от авансови вноски, но само за годината на учредяването им.

Припомняме, че за 2012 г. в Пловдив беше отчетен дължим корпоративен данък от близо 300 000 лева. Малко над 3 млн. лева е размерът на печалба, реализирана от пловдивското дружество.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 24.01   41 г. – По време на Палатинските игри в Рим Касий Херея убива император Калигула. 1848 г. – Започва Калифорнийската златна треска в Сакраменто. 1862 г....