Връчиха призовете "ИТ мениджър на годината"

03.12.2010 | 11:27
по статията работи:
Димитър Несторов от КЦМ АД, Кирил Петков от ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" и Емил Джиновски от Ромпетрол БГ са тазгодишните носители на наградата
Връчиха призовете "ИТ мениджър на годината"

Димитър Несторов, ръководител на отдел „Информационни и комуникационни технологии" в КЦМ АД, град Пловдив, Кирил Петков, директор на дирекция "Информационни технологии", ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" и Емил Джиновски, ИТ мениджър в Ромпетрол БГ са тазгодишните носители на приза „ИТ мениджър на годината". Те бяха наградени на специална церемония, която се състоя на 2 декември 2010 г. в столичния хотел Шератон.

Награждаването бе финалната фаза от инициативата на Клуба на мениджърите на информационни технологии и ICT Media със съдействието на Борика-Банксервиз, Lloyds Register и UniCredit Bulbank за удостояване с отличия на най-успешните ИТ ръководители за годината. Целта на инициативата, която се осъществява вече 3 години, е да подкрепи издигането на позицията и авторитета на ИТ мениджърите в ръководството на фирмите и институциите в България, както и да се стимулира ефективно използването на информационните технологии в дейността на компаниите в различни сегменти на индустрията, съобщават организаторите на конкурса.

„Наградите за ИТ мениджър на годината са един подходящ форум на който да погледнем работата си отстрани и да помислим какво успяваме да постигнем и къде още имаме да догонваме", коментира Мирослав Вичев, председател на УС на Клуба на ИТ мениджърите в България. „Надали все още е нужно да доказваме и коментираме ключовата роля на ИТ във всички сфери на живота ни. Едновременно с това с навлизането на технологиите в ежедневието ни се повишават рязко и очакванията на потребителите, бизнеса и администрацията", допълни той и отбеляза, че ролята на ИТ мениджърите в бързо променящата се среда е изключително динамична и изборът на най-достойните ИТ мениджъри за годината е бил труден.

Призът „ИТ мениджър на годината", придружен с авторска статуетка на известния български монументалист Янко Бонев, бе раздаден в три категории - мениджмънт, ефективност и иновации, а носителите са:

  • Димитър Несторов, ръководител на отдел „Информационни и комуникационни технологии" в КЦМ АД, град Пловдив, в категория „Мениджмънт". Това е първото участие в конкурса за Несторов, който е сред доайените при ИКТ мениджърите у нас. „Престижната награда е оценка както на ръководителя, така и на неговия екип, който в последните две години постигна намаляване на разходите и оптимизиране на работата в Оловно-цинковия комбинат чрез нова организация на информационните и комуникационни ресурси. За мен е много важно да поздравя за успеха един реализиран мениджър и то в област, където държавата също полага енергични усилия за постигане на ефективно управление чрез информационни технологии", заяви Иван Марков, главен секретар на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, който връчи приза на победителя. Почетни грамоти като финалисти на конкурса за 2010 г. получиха Лиляна Павлова, CIO и регионален мениджър на проект в ING Bank и Десислав Шекерлетов, ИТ мениджър на Енел Марица Изток 3.
  • Кирил Петков, директор на дирекция "Информационни технологии", ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп", в категория „Ефективност" с подгласници Димитър Несторов, ръководител на отдел „Информационни и комуникационни технологии" в КЦМ АД, град Пловдив и победител в категория „Мениджмънт" и Георги Комсийски, ИТ мениджър в Порше БГ. Петков бе номиниран за първи път и бе удостоен с голямата награда от Мирослав Вичев, председател на Управителния Съвет на сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България".
  • Емил Джиновски, ИТ мениджър в Ромпетрол БГ, в категория „Иновации", следван от Красимир Веселинов, ИТ мениджър в Евробет ООД, Стойне Джундров, Ръководител на отдел „Информационна сигурност" на Банка ДСК и Мими Виденова, учител по информатика и информационни технологии в 73 СОУ „Владислав Граматик", град София. Г-н Джиновски получи отличието си от г-жа Марияна Велкова, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. „Като ръководител на ИАНМСП осъзнавам значението на ИКТ за по-бързото и качествено решаване на проблемите, които стоят пред българските малки и средни предприятия. Нещо повече, смятам, че съвременните иновации в предприятията и растежът на икономиката са немислими без ИКТ", заяви г-жа Велкова при връчването на приза.

Специална награда „В подкрепа на иновациите и младите хора" получи учителят по информатика и ИТ Мими Виденова. Призът, учреден в памет на Явор Димитров, един от основателите на Клуба на ИТ мениджърите и член на УС на това сдружение, бе връчен от неговата майка Донка Тасева. Явор Димитров, когото ИТ общността загуби през 2008 г., беше един от най-опитните специалисти в областта на платежните системи. Като експерт и дългогодишен началник на отдел "Платежни системи" в БНБ той участва в някои от най-големите и национално значими проекти в областта на банковите платежни системи в България.

В третото издание на „ИТ Мениджър на годината" в различните категории на наградата бяха номинирани ИТ ръководители с успешен и иновативен проект през последните 12 месеца, който е допринесъл за постигане на бизнес целите на организацията, в която работят. Сред общо 18-те номинирани за 2010 г. бяха представители на компании от вертикални сегменти от икономиката като финанси, услуги, ютилити, строителство, търговия и др. Оценяването им протече на два етапа, като във всеки един от тях кандидатурите им бяха оценявани от специално подбрани комисии, ръководени от представители на Клуба на мениджърите на информационни технологии в България. Така до финала достигнаха 9 кандидата, като един от участниците бе номиниран в 2 категории. Миналогодишните носители на приза „ИТ мениджър на годината" бяха Юрий Генов, началник на управление „ИТ Операции" на Банка ДСК ЕАД в категория „Мениджмънт", Сребрина Аначкова, ИТ директор и член на борда на директорите на Speedy в категория „Ефективност" и Десислав Шекерлетов, ИТ мениджър на Енел Марица Изток 3 в категория „Иновации".

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 28.05   1358 г. – Във Франция започва най-голямото селско въстание през Средновековието, известно като "Жакерия". 1754 г. – Френско-индианската война: Състои...