Въвеждат стандарти за производството на 9 месни продукта

19.07.2010 | 15:14
по статията работи:
Те няма да бъдат задължителни за производителите
Въвеждат стандарти за производството на 9 месни продукта

До началото на месец август ще бъдат въведени "Български стандарти" за производството на девет вида месни продукти - кюфте, кебапче, кайма, карначе, сурова наденица, кренвирш, наденица, варен колбас и траен варено-пушен шпеков салам.

Стандартите ще бъдат разработени от Експертния съвет по безопасност на храните към Националната ветеринарномедицинска служба съвместно с Асоциацията на месопреработвателите в България и водещи технолози по месопреработка. Те няма да бъдат задължителни за производителите, но продуктите, произведени по тях, ще носят определени защитени наименования и лого, става ясно от информацията на НВМС.

Стандартите, наименованията и логото ще бъдат утвърдени със заповед на генералния директор на НВМС. Контролът върху производството ще се осъществява от "Държавния ветеринарно-санитарен контрол".

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 21.01   1506 г. – По нареждане на папа Юлий II е образувана армията на Ватикана – Швейцарската гвардия. 1542 г. – Английският парламент осъжда на смърт за...