Въвеждат стандарти за производството на 9 месни продукта

19.07.2010 | 15:14
по статията работи:
Те няма да бъдат задължителни за производителите
Въвеждат стандарти за производството на 9 месни продукта

До началото на месец август ще бъдат въведени "Български стандарти" за производството на девет вида месни продукти - кюфте, кебапче, кайма, карначе, сурова наденица, кренвирш, наденица, варен колбас и траен варено-пушен шпеков салам.

Стандартите ще бъдат разработени от Експертния съвет по безопасност на храните към Националната ветеринарномедицинска служба съвместно с Асоциацията на месопреработвателите в България и водещи технолози по месопреработка. Те няма да бъдат задължителни за производителите, но продуктите, произведени по тях, ще носят определени защитени наименования и лого, става ясно от информацията на НВМС.

Стандартите, наименованията и логото ще бъдат утвърдени със заповед на генералния директор на НВМС. Контролът върху производството ще се осъществява от "Държавния ветеринарно-санитарен контрол".

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...