Във Франция откриха най-голямата лаборатория за изследване на храни

30.09.2011 | 11:18
по статията работи:
Новата лаборатория ще помогне за справянето с рисковете от размърсяване на храните при растящата международна търговия
Във Франция откриха най-голямата лаборатория за изследване на храни

Докато заразени плодове и зеленчуци предизвикват страхове по света, обезпокоените здравни власти могат да приветстват откриването на най-голямата чат на лаборатория за изследване безопасността на храните. Но не очаквайте да обявяват източника на заразяване, това е частен бизнес, пише вестник "Фигаро", цитиран от Агенция "Фокус".

Кризата с бактерията Ешерихия коли, убила 52 души в Германия сега е последвана от смъртоносна епидемия от листерия в пъпешите в САЩ, отнела живота на около 15 души до момента. Рисковете от заразени храни – и възможността за бързо и точно определяне на източника на заразяване – е важен проблем.

Така, че точно навреме идва отварянето на новата лаборатория на "Еврофин", най-голямата независима лаборатория специализирана в изследване микробите по храните.

С растяща международна търговия, рисковете от замърсяване на храните с нови микробиологични патогени се увеличава, заплашвайки не само здравето на хората, но и основите на хранителната промишленост.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 20.12   1604 г. – отпечатан е първият екземпляр на книгата Дон Кихот от Мигел де Сервантес – първия бестселър в историята, пуснат в продажба на 16 януари 1605. 1699 г....