Възпитаник на "Харвард" е икономически министър 2

12.03.2013 | 17:01
по статията работи: Петя Бързилска
Асен Василев оглавява МИЕТ на мястото на Делян Добрев
Възпитаник на "Харвард" е икономически министър

Асен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебния кабинет. Той ще оглави Министерството на икономика, енергетиката и туризма (МИЕТ) на мястото на Делян Добрев

Василев е завършил икономика в Харвардския университет и е специализирал бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School, като в момента е прекъснал.

Василев освен това е президент и съосновател на Everbread, компанията, която разработва собствена търсачка за самолетни билети (Haystack). Тя позволява на авиокомпании, онлайн туристически агенции и портали за търсене да предлагат по-евтини самолетни билети за по-голям брой полети на по-ниска цена. Everbread е частично финансирана от Националния Фонд за Научни разработки на Сингапур и от първия инвеститор в Skype.

Той започва кариерата си в международната консултантска компания Monitor Group, където консултира редица компании в енергийната индустрия в САЩ, Канада, Европа и Южна Африка. Той работи в компанията между 1999 г. до 2004 г. Асен Василев ръководи проекти за маркетинг и стратегическо развитие на големи международни компании в телекомуникационната индустрия, енергетиката, минното дело, застрахователната индустрия и в редица големи производители на потребителски стоки.

Икономическият министър има пет години опит в туризма като основател и изпълнителен директор на онлайн туристически портал. Освен бизнес консултирането, той се е занимавал с преподаване, с икономическа политика и консултиране на правителството, включително и консултиране на Европейската комисия за пътническата политика.

Той е и член на Съвета за икономическо развитие и социални политики към президента.

Съосновател и директор е на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност. Преподавател е в програмата за икономически растеж и развитие, афилиирана със Софийския университет “Св. Климент Охридски” (СУ) и с Центъра за стратегии и кoнкурентоспособност в Harvard Business School. Преди година Асен Василев организира "Харвардските курсове" в СУ.

Оцени статията:
5.00/2
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...