В Полша влиза в сила закон за химическа кастрация на педофилите

08.06.2010 | 14:05
по статията работи:
Осъденият за изнасилване на дете ще преминава медикаментозна и психологическа терапия за намаляване на сексуалните желания, след като излежи присъдата си в затвора
В Полша влиза в сила закон за химическа кастрация на педофилите

Закон, който предвижда задължителна химическа кастрация за педофили, признати за виновни за изнасилване и за извършители на кръвосмешение, от днес влезе в сила в Полша. Документът беше одобрен от парламента през миналия септември, пише Агенция "Фокус", позовавайки се на АФП.

Съгласно закона всеки, осъден за изнасилване на дете под 15-годишна възраст или на близък роднина, може да бъде задължен от съда да премине медикаментозна и психологическа терапия за намаляване на сексуалните желания, след като излежи присъдата си в затвора. Преди да вземе решението, съдът трябва да се съобрази с мнението на психиатри, сексолози и психолози.

Освен това присъдите за изнасилване на непълнолетни или за кръвосмешение се увеличават и могат да бъдат от 3 до 15 години затвор. Досегашното наказание е от 2 до 12 години затвор.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 02.10   1187 г. – Сирийският султан Саладин превзема Йерусалим след 88-годишно управление от кръстоносците. 1835 г. – С Битката при Гонзалес започва Тексаската...