В Търновско проведоха кулинарно изследване, финансирано от ЕК

16.08.2010 | 15:52
по статията работи:
В изследването взеха участие четирима състезатели, разделени в два отбора
В Търновско проведоха кулинарно изследване, финансирано от ЕК

Изследване на кулинарните традиции в различните региони на България - като част от европейското кулинарно многообразие, се проведе на 15 август в търновското село Джулюница. То е финансирано от програма „Младежта в действие" на Европейската комисия. Инициативата се провежда в рамките на националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза".

В изследването взеха участие четирима състезатели, разделени в два отбора - Десислава Димитрова и Невена Добрева, които премериха кулинарни умения с Елена Георгиева и Светла Лазарова.

Момичетата успяха да очароват многобройните гости на фестивала с приготвените от тях ястия - „Мусака от тиквички", „Джулюнска лютивка" и „Народна баница".

Независимо жури с председател Павлин Петров от Асоциация А.Р.И.З. - 7 и кулинарни помощници, в лицето на Янко Янков, кмет на селото, Парашкев Парашкевов, кмет на с.Козаревец и Цвета Вълчева от фирма „Абрис Дизайн" ООД, спонсор на фестивала, присъди титлата победител на Десислава и Невена.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 31.01   1862 г. – Американският астроном Алвън Кларк първи наблюдава бледо бяло джудже, компаньон на най-ярката звезда на небосклона – Сириус. 1878 г. – По време...