ГЕРБ иска касиране на изборите

16.05.2013 | 13:25
по статията работи: Петя Бързилска
Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов. Според него при сегашната конфигурация на парламента не може да се състави правителство
ГЕРБ иска касиране на изборите

Най-късно утре ГЕРБ ще пусне жалба до Конституционния съд и ще иска касиране на изборите. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов.

Той заяви, че е истински очаквал от политическите лидери на другите партии да му се обадят и да го поздравят като победител на изборите, предаде iNews.bg. Това, според него, щяло да покаже нивото на политическата класа. Борисов критикува всички, които твърдят, че са морални победители на изборите.

Той сравни политическите си опоненти с футболните отбори, които играха за Купата на България. "Това е все едно тезим които са от Левски да обясняват, че са морални победители. Само че момчетата от Берое си я взеха купата и си я занесоха в Стара Загора", отбеляза той.

Според лидера на политическата сила при сегашната конфигурация на парламента не може да се състави правителство.

По негово мнение ДПС, БСП и "Атака" могат да имат само по една голяма тема съгласие и тя била да изтеглят някой голям заем, който да бъде изхарчен за година и половина. "Ако това се случи, и Господ няма да може да помогне на България", заяви той.

Борисов се похвали, че 23 000 души са гласували за него от секциите зад граница, а за БСП – 4 000. "С една дума – тези хора не искат друга партия освен ГЕРБ", смята той.

"Благодаря на всички наши симпатизанти, на всички българи, на всички, които ни подкрепиха. За първи път в новата ни история политическа партия да е отново победител на парламентарни избори. Това ни беше много важно, защото първото място на ГЕРБ е истинската ни оценка, защото е глас народен, глас - Божи". С тези думи започна бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция на партията.

Досега ГЕРБ не бяха коментира резултатите от изборите на 12 май, а бяха обещали да направят това, след като резултатите бъдат обявени официално. Това направи вече ЦИК.

"Както и да гледам резултатите 97 е повече от 84. Всеки ден ги гледам резултатите и все са повече", продължи Борисов. Той показа схема на изборните резултати пред журналисти. Бившият премиер дори прочете справка по проценти на гласовите по възраст - от 18 до 29 г. ГЕРБ има 11 34,7% - пак повече от БСП, между 30-39 г. 37% са гласували за ГЕРБ, 16% - за БСП, от 40-49 г. - 38,6% - ГЕРБ, 19,8% - за БСП.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...