ГКПП "Капитан Андрево" е блокиран второ денонощие

09.10.2013 | 10:30
по статията работи: Ралица Стоянова
Разпоредено е турските шофьори да не се санкционират при проверки
ГКПП "Капитан Андрево" е блокиран второ денонощие

Второ денонощие продължава блокадата на граничен пункт Капитан Андреево. Опашката от чакащи тирове на българска територия е над 20 километра, информира БНТ.

Напрежението на границата расте. Стотици фирми, чиито шофьори са блокирани от двете страни на границата, губят хиляди левове заради непредвидения престой. Повече от 30 часа те не са помръднали и сантиметър.

Официална информация от институциите за причината за струпването на ТИР-овете няма. Според превозвачите това се дължи на акцията на автомобилна администрация, която стартира преди ден. Инспекторите проверяват товарните автомобили по всички гранични пунктове.

Турските шофьори смятат, че тази акция е насочена срещу тях.

Още не е ясно кога граничният пункт ще бъде разблокиран. На проверяващите инспектори от автомобилна администрация от снощи е разпоредено да не санкционират турските шофьори, а само да записват нарушенията им. Облекченият режим е по нареждане на транспортният министър, обясняват от Автомобилна администрация.

Сценарият, който се разиграва на българо-турската граница, е повторение на протеста през май, когато по подобен начин българските превозвачи блокираха движението на товарни автомобили през ГКПП "Капитан Андреево".

3000 евро пък искат турските митничари, за да пуснат българските ТИР-ове. Като причина за задържането на товарните автомобили турските митнически органи изтъкват липсата на “подходящо” за вида превоз разрешително.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...